Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Eneste jeg vil er å få Thomas (19) tilbake

Moren Annette Wold håper noen har sett sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Onsdag denne uken var 19 år gamle Thomas Sebastian Eriksrud Andresen en av mange som gikk om bord på Stena Lines studentcruise mellom Oslo og Fredrikshavn.

Etter vorspiel og mye drikking forsvant Thomas mellom midnatt og klokken ett natt til torsdag. Siden har ingen hørt fra ham, og både mobiltelefon og bankkort er ubrukt.

Kameraten Alexander Eckbo er den siste som har sett Thomas. Til Dagbladet.no forteller han om hva som skjedde den siste timen før han forsvant.

- Vi satt på rommet fra kvart over elleve til rundt midnatt og hadde vorspiel. Vi drakk veldig mye, det gjorde Thomas også. På veien fra lugaren til baren ble Thomas borte, sier kameraten.

- Fyll og kaos

Han legger ikke skjul på at det var høyt alkoholinntak om bord på studentcruiset, og han beskriver stemningen som til dels kaotisk.

Da Thomas ble borte, tenkte han først at han hadde blitt med noen andre.

- Det var helt kaos. Det var folk over alt og folk var på hverandres lugarer. Vi trodde kanskje han hadde blitt med noen andre.

LETTE I LIVBÅTENE: Først i kveld ble livbåtene om bord på Stena Saga, der den 19 år gamle gutten forsvant natt til torsdag, gjennomsøkt. Søket ga ingen svar på hva som er skjedd med Thomas Sebastian Eriksrud. Andresen Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
LETTE I LIVBÅTENE: Først i kveld ble livbåtene om bord på Stena Saga, der den 19 år gamle gutten forsvant natt til torsdag, gjennomsøkt. Søket ga ingen svar på hva som er skjedd med Thomas Sebastian Eriksrud. Andresen Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Da de kom hjem dagen etter skjønte Alexander at noe var galt.

- Da hadde jeg snakket med absolutt alle jeg kjente. Ingen hadde sett Thomas og han hadde ikke tatt kontakt med noen, sier han. Da han prøvde å kontakte Stena Line torsdag kveld kom han ikke i gjennom fordi det var utenfor kontortid.

Ikke gått i land

Først fredag morgen fikk han varslet cruiseselskapet. Bagen som Thomas hadde hatt med seg kunne stefaren senere hente på Stena Lines hittegodskontor. I bagen som var blitt etterlatt på lugaren lå ett klesskift og ytterjakka.

Personene som Thomas delte lugar med var ikke noen han kjente, men de har fortalt at han ikke hadde brukt lugaren, kun satt fra seg bagasjen der.

De som reiste med båten har fortalt at det ikke var noen muligheter for enkeltpersoner å gå i land, da Stena Saga la til kai. Det var bare lastebilene fra bildekket som fikk forlate båten.

Venter på overvåkningsbilder

Hjemme i Oslo sitter moren Annette Wold og venter på å få svar på hva som har skjedd med sønnen hennes.

image: - Eneste jeg vil er å få Thomas (19) tilbake

Da Dagbladet.no tok kontakt med henne lørdag ettermiddag ventet hun på at Stena Saga-cruiset skulle legge til kai i Oslo. Først da - nesten tre døgn etter at Thomas sist ble sett - skulle livbåtene på dekk gjennomsøkes.

Moren setter store spørsmålstegn ved det arbeidet Stena Line har gjort for å finne sønnen.

- De sier de har gjennomsøkt båten. Hva mer de gjør vet jeg ikke, sier moren til Dagbladet.no.

Hun forteller at Stena Line fremdeles ikke har gått i gjennom overvåkningsbildene fra båten. Det synes både hun og de andre pårørende er kritikkverdig.

- Det er helt uforståelig at de ikke kan fremskaffe bildene raskere. De kan jo gi svar på hva som har skjedd med Thomas, sier moren.

Verken hun eller noen av hans venner sier det var noe med Thomas\' humør som skulle tyde på at han har begått selvmord.

- Han var helt happy og fornøyd. Han gledet seg til å dra på tur. Det er en umulighet at han skal ha kastet seg over bord frivillig, sier kameraten Alexander.

- En politisak

Da Dagbladet.no tok kontakt med informasjonssjef i Stena Line var han ikke informert om forsvinningssaken.

- I første omgang er dette en politisak. Det er de som har ansvar for å finne den savnede, kunne informasjonssjef Joakim Kenndal opplyse til Dagbladet.no etter at han hadde fått en rask orientering om saken.

- Men har ikke dere et sikkerhetsansvar for alle passasjerene om bord på deres skip?

- Jo, men i dette tilfellet var alle rutiner fulgt. Da passasjerene gikk av båten torsdag kveld, ble båten rutinemessig gjennomsøkt. Ingen personer ble funnet. Det var først på fredag vi fikk melding om at en person var savnet etter turen.

Han sier at selskapet ikke har noen rutiner på å sjekke med passasjerlister at alle kommer seg av båten.

Søket som først ble gjort lørdag kveld i skipets livvbåter var resultatløst. Nå er håpet at bildene fra overvåkningskameraene skal gi svar.

Men så langt er arbeidet ennå ikke kommet. Og det finnes heller ingen overvåkningskameraer på dekk.

- Vi holder på med å brenne bildene over på cd-er. Det er da bilder fra overvåkningskamera i butikken, ved utganger og rundt om ellers på båten, sier Kenndal.

- Jobbet noe sakte
- Vi lever da i en moderne verden. Med dagens datateknologi trenger man ikke flere dager på å sjekke overvåkningsbilder, sier en frustrert Alexander, som tilbringer den vanskelige ventetiden sammen med moren til den savnede kameraten.

Han mener hele forsvinningssaken og måten Stena Line har håndtert den på stiller selskapet i et dårlig lys.

Også moren er kritisk til deres arbeid.

- Jeg synes de har jobbet noe sakte, for å si det mildt, sier Anette Wold.

Studentcruiset var arrangert av Det Skandinaviske Underholdningsselskap AS. Da Dagbladet.no var i kontakt med selskapet lørdag ettermiddag, var heller ikke de kjent med at en av studentcruisedeltakerne var forsvunnet.

Politiet etterforsker

Krimvakta ved Oslo politidistrikt bekrefter at de etterforsker forsvinningssaken.

- Jeg er nå på Stena Lines kontor for å hente rapporter fra vakter og andre om bord på Stena Saga, sier vaktleder Kjell Pedersen til Dagbladet.no.

Han sier det ennå er tidlig i etterforskningsprosessen og at politiet holder alle muligheter åpne.

Imens håper moren Annette at hun så snart som mulig skal få svar på hva som er skjedd.

- Jeg ville gitt armer og ben for å få ham tilbake. Det er det eneste jeg vil, sier hun til Dagbladet.no.

<B>DETTE BILDET BLE TATT I FJOR:</B> Den savnede Thomas Sebastian Eriksrud Andresen er 1.80 høy. Han skal ha en veltrent kropp og har halvlangt brunt hår. Da han forsvant hadde han på seg mørkeblå olabukse, svart Dolce Gabbana t-kjorte, sølvkjede og svarte pensko
<B>ETTERFORSKER:</B> Kjell Pedersen, vakleder for krimvakta i Oslo, bekrefter at de etterforsker forsvinningssaken. Han sier politiet holder alle muligheter åpne når det gjelder hva som har skjedd med 19-åringen.