- Eneste mulighet er å politianmelde

Alternative behandlere driver uten tilsyn.

ETTERLYSER TILSYN: - Det er fortvilende at ingen har myndighet til å stoppe slike behandlere, sier kvinnen som har opplevd å få underlivsmassasje for å bli gravid. Foto: John Terje Pedersen
ETTERLYSER TILSYN: - Det er fortvilende at ingen har myndighet til å stoppe slike behandlere, sier kvinnen som har opplevd å få underlivsmassasje for å bli gravid. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagbladet fortalte i dag historien om en kvinne som fikk trodde hun skulle få magemassasje for å lettere bli gravid. Hun endte opp med å få innvendig underlivsmassasje.

— Det er fortvilende at ingen har myndighet til å stoppe slike behandlere. Da er media siste utvei, sier kvinnen, som etterlyser bedre tilsyn med alternative behandlere.

For personer som opplever å bli krenket i møte med alternative behandlere, er det ikke mye man kan gjøre i etterkant, slik loven er i dag.

- Alternative behandlere, som massører, er ikke omfattet av helsepersonelloven, og er derfor heller ikke underlagt noe tilsyn, sier assisterende direktør i Statens helsetilsyn, Geir Sverre Braut, til Dagbladet.

Straffbar handlingHan opplyser at den eneste muligheten man har, er å anmelde forholdet til politiet.

- Når folk føler seg krenket i en slik situasjon, må de gå til politiet. Så blir det opp til politiet å vurdere om det er begått en straffbar handling, som for eksempel et overgrep, sier Braut.

I Norge ble den 67 år gamle kvakksalverloven opphevet i 2003, og erstattet av lov om alternativ behandling av sykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer