Engelen Sigrid (76) til krig mot Hells Angels

JÆREN (Dagbladet): Sigrid Braut (76) serverer jordbær til Hells Angels og tar hånd om folk som er skamslått av helvetesenglene. - Dette er en åndskrig mot Hells Angels, jeg roper til Gud for dem, sier Sigrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stille folder hun hendene ved vinduet og ser ned mot bunkersen til Hells Angels. To forskjellige verdener møtes på Braut på Jæren, himmel og helvete på samme tomt. Sigrid Braut har vært misjonær i Kamerun i 22 år. Nå er hun nærmeste nabo til Hells Angels. Neppe tilfeldig, tror hun.

- Det finnes nok en mening bak, sier Sigrid, og byr på eplesider og eplebåter i et hjem preget av nøysomhet og pietisme. Når hun går forbi klubbhuset til helvetesenglene, sender hun ofte en bønn til Gud. - Herre, frels dem!

Hver mandag morgen møtes en fast bønnegruppe i hennes hjem for å be om at de fortapte i Hells Angels blir omvendt: - Bønnens makt er vårt eneste håp, mener hun.

Ville betale hotell

Hells Angels lever i en lukket verden bak festningen på Braut. Vinduene er murt igjen, anlegget er videoovervåket, telefonnummeret er hemmelig. Et par av personer i miljøet er siktet for alvorlige forbrytelser: drap, ran og narkosalg.

Men Sigrid har vunnet deres tillit og har fått deres telefonnummer. Da Hells Angels skulle arrangere en kjempefest, advarte de Sigrid og hennes søster på forhånd. Helvetesenglene ba dem reise bort, ta inn på hotell og kose seg - på Hells Angels' regning. Sigrid ble hjemme, og sov godt.

- En gang stoppet bilen min like ved klubbhuset deres. Et medlem hjalp oss å få start igjen. Og etter et sterkt snøfall tilbød en «Hells Angel» seg å måke snø for oss. Det er ikke folkene jeg er imot, det er alt det de gjør og står for som er så farlig, sier Sigrid.

Skamslått

Hun husker godt kvelden da en person ravet ut på tunet etter å være rundbanket. Sigrid tok bilen og kjørte ham hjem.

Eller den dagen en ukjent mann plutselig dukket opp og ba tynt om å få 250 kroner: - Ellers ville noen knuse beina hans, sa han. Jeg vet jo ikke om det var Hells Angels som truet ham. Men styggedommen narkotika ødelegger så mange liv, det er så viktig å stoppe denne kreftsvulsten, sier hun.

Fra vinduet sitt kan Sigrid se biler komme og hender som bytter varer, før folk og kjøretøyer brått forsvinner igjen. Hun vet miljøet er knalltøft. Hun fordømmer ikke, men vil vinne deres sjeler for det gode.

- I dag er det nesten ikke lov å nevne ordet helvete i kirka. Disse menneskene kaller seg helvetes engler, de vet helvete eksisterer. Men jeg er sikker på at vi har flere engler bak oss, sier Sigrid Braut, som har dette rådet til menneskene i vår tid: - Folket trenger arbeid og bønn!

<B>ENGLEKAMP:</B> Afrika-misjonæren Sigrid Braut (76) er blitt nærmeste nabo til Hells Angels (bygningen bak) på Jæren, og mener hun er plasser der av Gud. Hun vil frelse helvetesenglene.