Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Engelsk 12-åring ble far

LONDON (NTB): 12 år gamle Sean Stewart fikk fri fra skolen i går for å være med da hans 16 år gamle kjæreste fødte en gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sean var bare 11 år da han fikk vite at den da 15 år gamle kjæresten Emma Webster var gravid.

  De to ble kjent høsten 1996, da Seans familie flyttet inn i Emmas nabohus. Begge familiene var klar over at de to var nære venner, men hevdet at de ikke hadde noen anelse om hvor langt fritidsaktivitetene til de unge gikk. Ingen av dem betviler imidlertid at 12-åringen er den eneste mulige faren.

  Sean fylte 12 år i desember, og beskrives som «moden for alderen». Han skal visstnok lett kunne passere som en 14- åring.

Sjokkert

- Jeg ble sjokkert da jeg hørte at Emma var gravid, men det går bra nå. Jeg vil ta meg av barnet, og vil sørge for at begge har det bra, sa han til pressen da nyheten om svangerskapet nådde media i august i fjor.

  Saken har opprørt britene, og blåst nytt liv i debatten rundt de mange unge foreldrene i landet. I dag finnes det 100 000 mødre som fremdeles er i tenårene, 8000 av dem er under 16 år. Fedre på den alderen er imidlertid sjeldnere vare.

 Også i Norge har vi hatt tilfeller av svært unge foreldre. For litt over ei uke siden fikk ei jente på 14 en datter med sin 16 år gamle kjæreste i Kvinesdal.

Overmoden mor?

 Det disse unge mødrene og fedrene mangler i modenhet, tar 60 år gamle Elizabeth Buttle igjen i fullt monn. Hun skapte sensasjon da det ble kjent at hun i sin høye alder hadde født en sønn i november i fjor.

  Faren, 58 år gamle Peter Rawstron, er gift med en annen kvinne. Først påsto den 60 år gamle moren at unnfangelsen foregikk på natiurlig vis - i baksetet på en bil. Nå har det imidlertid blitt kjent at det dreier seg om et prøverørsbarn. 60-åringen ga seg ut for å være 49 år. Hadde hun oppgitt sin virkelige alder, ville ikke legene ha utført befruktningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!