Engelsk 14-åring død etter HPV-vaksine

- Norske myndigheter må se alvorlig på dette, sier leder for Norsk forening for allmennmedisin.

VAKSINETID: Denne høsten får 30 000 norske jenter i 7. klasse tilbud om gratis vaksine mot HPV-viruset, en infeksjon som kan føre til livmorhalskreft. I dag ble det kjent at ei 14 år gammel britisk jente døde kort tid etter at hun fikk HPV-vaksine. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX
VAKSINETID: Denne høsten får 30 000 norske jenter i 7. klasse tilbud om gratis vaksine mot HPV-viruset, en infeksjon som kan føre til livmorhalskreft. I dag ble det kjent at ei 14 år gammel britisk jente døde kort tid etter at hun fikk HPV-vaksine. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Britiske Natalie Morton (14) døde i går, kort etter at hun hadde fått vaksine mot livmorhalskreft.

Britiske helsemyndigheter har nå satt i gang full gransking etter dødsfallet, skriver BBC.

Morton hadde fått vaksinen på skolen hun gikk på i Coventry. Hun var én av fire jenter som fikk bivirkninger etter vaksinen, og 14-åringen døde på byens universitetssykehus mandag kveld, ifølge Daily Mail.

Vaksinepartiet holdes tilbakeAllerede i går hadde det kommet inn mange henvendelser om at vaksinasjonsprogrammet i England nå må stanses. Skeptikerne mener nemlig at Mortons dødsfall er et eksempel på at det ikke er mulig å forutse hvilke komplikasjoner så mange vaksiner til så mange jenter kan gi.

I dag opplyste britiske helsemyndigheter at det vil bli en kort pause i vaksinasjonsprogrammet som følge av dødsfallet, men at det deretter vil bli gjenopptatt.

Annen vaksineHer i Norge tilbys unge jenter også vaksine mot HPV-viruset, en infeksjon som kan føre til livmorhalskreft. Denne høsten får for første gang 30 000 norske jenter i 7. klasse tilbud om gratis vaksine.Morton hadde imidlertid ikke fått samme type vaksine som de norske jentene tilbys. Mens hun hadde fått vaksinen Cervarix, benyttes vaksinetypen Gardasil her til lands.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer