Coronakrisa:

Engelsk corona-kaos

Julemarkedet i Nottingham måtte stenge på dagen. I London ble det kaos utenfor Harrods.

TRENGSEL: Slik så det ut i sentrum av Nottingham by lørdag ettermiddag. Bildet er tatt med et objektiv som ikke i detalj viser eksakt hvor lang avstand det var mellom menneskene. Foto: PA Photos/Zac Goodwin/NTB Scanpix.
TRENGSEL: Slik så det ut i sentrum av Nottingham by lørdag ettermiddag. Bildet er tatt med et objektiv som ikke i detalj viser eksakt hvor lang avstand det var mellom menneskene. Foto: PA Photos/Zac Goodwin/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 57 700 +454
innlagt 158 -6
døde 517 +8
påvist smittet 93 100 000+755.2K
døde 1 990 000 +15.3K
Se mer

Det populære julemarkedet i den britiske byen Nottingham måtte stenges ned lørdag ettermiddag etter at hundrevis av mennesker ser ut til å bryte reglene for sosial distansering.

Storbritannia er det verst rammet landet i Europa. Den andre søndagen i advent var det registrert 61.245 døde personer i Storbritannia som følge av corona.

SHOPPING: Mange hadde funnet veien til gatene i Nottingham for å handle til jul i helga. Det var store problemer med å overholde smittevernsreglene flere steder, mens noen var flinke å bruke munnbind som på dette bildet. Foto: PA Photos/Zac Goodwin/NTB Scanpix.
SHOPPING: Mange hadde funnet veien til gatene i Nottingham for å handle til jul i helga. Det var store problemer med å overholde smittevernsreglene flere steder, mens noen var flinke å bruke munnbind som på dette bildet. Foto: PA Photos/Zac Goodwin/NTB Scanpix. Vis mer

Politiet grep inn da det samlet seg altfor mange mennesker, svært mange uten munnbind, for å handle på julemarkedet. Dette skjedde dagen etter at England åpnet opp for litt mykere coronaregler, etter at landet i lengre tid ha vært nedlåst.

Gleden ble imidlertid av det kortvarige slaget.

KAOS: Slik så det ut lørdag ettermiddag utenfor det ekslusive varehuset Harrods i London. Flere hundre unge mennesker hadde samlet seg i gatene, og et fåtall av disse hadde munnbind. Foto: Wenn.com/NTB Scanpix.
KAOS: Slik så det ut lørdag ettermiddag utenfor det ekslusive varehuset Harrods i London. Flere hundre unge mennesker hadde samlet seg i gatene, og et fåtall av disse hadde munnbind. Foto: Wenn.com/NTB Scanpix. Vis mer

Flere bilder som deles i sosiale medier, viser en store folkemengder samlet på Old Market Square lørdag ettermiddag. Fra bildene å dømme, er det hundrevis av mennesker som tilsynelatende brøt reglene ved å være for nær hverandre.

Skarp kritikk

Festen fortsatte utover kvelden og natta, og de lokale myndighetene i Nottingham må tåle skarp kritikk for at de tillot julemarkedet å åpne mens puber og barer må holde stengt, ifølge avisa The Mirror.

Søndag meldte Mellors-gruppen, som organiserer jule arrangementet i Nottingham, at markedet er midlertidig stengt.

Stor etterspørsel

De uttaler i en pressemelding at de vil stenge julemarkedet midlertidig.

– Etterspørselen etter et sentrumstilbud var langt høyere enn normalt, og vi føler at dette er den mest hensiktsmessige veien videre. Dette vil tillate oss å overvåke trafikken i sentrum i dag, og sikre at våre aktiviteter tilpasses innbyggerne og lokale bedrifter på en passende måte, skriver de i pressemeldinga.

STENGT: Slik så julemarked i Nottingham ut etter at det ble stengt søndag. Foto: PA Photos/Zac Goodwin/NTB Scanpix.
STENGT: Slik så julemarked i Nottingham ut etter at det ble stengt søndag. Foto: PA Photos/Zac Goodwin/NTB Scanpix. Vis mer

Politiet var til stede og måtte flere ganger bryte opp store ansamlinger av folk inne på markedet for forsøksvis prøve å overholde smittevernreglene.

– Jeg var i utkanten av markedet fordi det var så ekstremt mange mennesker samlet uten munnbind som definitivt ikke overholdt tometers regelen. Jeg var veldig ukomfortabel med å være der, så jeg dro hjem etter fem minutter, sier Luke Brown til Sky News.

Avgjørelsen kommer etter at politiet ble tvunget til å spre en annen store folkemengden som hadde samlet seg utenfor varemagasinet Harrods i London lørdag ettermiddag.

Fire arrestert

Hundrevis av unge mennesker prøvde å gå inn i det eksklusive varehuset Harrods, og forårsaket kaos ved å samle seg i gatene utenfor. Gruppen besto av hundrevis av unge mennesker som ikke hadde på seg munnbind og helt åpenbart ikke overholdt smittevernreglene.

Politiet ble bedt om å gripe inn like etter klokka 13.00, og fire personer ble arrestert for Covid-regelbrudd. Folkemassen løste seg opp, men bare for en lite stund.

Bilder fra gatene rundt Harrods viser store folkemengder samlet rundt 17.30-tiden, og engelske aviser skriver om festkledde mennesker som hygget seg i går kveld den første helga etter opphevelsen av de landsomfattende smitteverntsrestriksjonene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer