Coronakrisa:

Engelsk corona-kaos

Julemarkedet i Nottingham måtte stenge på dagen. I London ble det kaos utenfor Harrods.

TRENGSEL: Slik så det ut i sentrum av Nottingham by lørdag ettermiddag. Bildet er tatt med et objektiv som ikke i detalj viser eksakt hvor lang avstand det var mellom menneskene. Foto: PA Photos/Zac Goodwin/NTB Scanpix.
TRENGSEL: Slik så det ut i sentrum av Nottingham by lørdag ettermiddag. Bildet er tatt med et objektiv som ikke i detalj viser eksakt hvor lang avstand det var mellom menneskene. Foto: PA Photos/Zac Goodwin/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det populære julemarkedet i den britiske byen Nottingham måtte stenges ned lørdag ettermiddag etter at hundrevis av mennesker ser ut til å bryte reglene for sosial distansering.

Storbritannia er det verst rammet landet i Europa. Den andre søndagen i advent var det registrert 61.245 døde personer i Storbritannia som følge av corona.

Politiet grep inn da det samlet seg altfor mange mennesker, svært mange uten munnbind, for å handle på julemarkedet. Dette skjedde dagen etter at England åpnet opp for litt mykere coronaregler, etter at landet i lengre tid ha vært nedlåst.

Gleden ble imidlertid av det kortvarige slaget.

Flere bilder som deles i sosiale medier, viser en store folkemengder samlet på Old Market Square lørdag ettermiddag. Fra bildene å dømme, er det hundrevis av mennesker som tilsynelatende brøt reglene ved å være for nær hverandre.

Skarp kritikk

Festen fortsatte utover kvelden og natta, og de lokale myndighetene i Nottingham må tåle skarp kritikk for at de tillot julemarkedet å åpne mens puber og barer må holde stengt, ifølge avisa The Mirror.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer