Engelsk eliteserie saksøkt

To tidligere ansatte i Sky TV har gått til søksmål mot den engelske eliteserien i fotball. Dersom de vinner fram, kan det koste eliteserieklubbene flere hundre millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sam Chisholm og David Chance ble tidligere i år ansatt som mediarådgivere for eliteserien. Det var meningen at de skulle reforhandle ligaens TV-avtale, men det ble skandale da klubbledere fant ut at de kunne tjene inntil 50 millioner pund (640 millioner kroner) hver på jobben.

Klubbenes styreformenn var rasende både på grunn av avtalens innhold og fordi de ikke var orientert på forhånd. De nektet å godta ansettelsene, og spetakkelet endte med at både eliteseriens daglige leder Peter Leaver og styreformann Sir John Quinton måtte trekke seg fra sine poster.

Chisholm og Chance fikk ingen ny avtale, og nå har de gått til søksmål. De hevder at ligaen gjorde seg skyldig i kontraktsbrudd, og krever erstatning for tapte inntekter.

Heretter skal eliteseriens TV-rettighetsavtaler forhandles fram av den nye daglige lederen Richard Scudamore. Han hopper over fra ligaen til eliteserien ved årsskiftet.

Dagens avtale, verd 647 millioner pund over tre år, løper ut i 2001. Neste avtale ventes å gi minst en milliard pund i inntekter.

(NTB)