Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Engelskmann presset politiet av veien

Engelskmannen tviholdt på venstrekjøring på norske vestlandsveier, og politiet måtte kaste sin bil av veien for å unngå å kollidere med mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den standhaftige briten var bare centimeter fra front mot front-kollisjon i 80-sonen på riksvei 5 i Flora kommune søndag kveld.

- Det var ikke hans fortjeneste at ulykken ble unngått, sier politioverkonstabel Odd-Arve Solvåg i Fjordane politidistrikt til Bergens Tidende.

Politimennene møtte engelskmannen på en 100 meter lang strekning. Han holdt seg på venstre side av veien, og gjorde ingen tegn til å endre kurs.

- Det var svært ubehagelig. Heldigvis var det grus på utsiden av veien. Jeg la bilen så langt ut jeg torde, sier politimannen.

Briten fortsatte sin ville ferd mot Førde, og gjorde ingen tegn til å stanse etter nesten-ulykken.

- Vi tok opp jakten på det vi trodde var en promillekjører. Så viste det seg altså at det var en engelskmann på besøk. Han sa at han ikke hadde kjørt bil i Norge før, sier Solvåg.

Nå venter et forelegg på 4.000 kroner og en kraftig reprimande for den 36 år gamle engelskmannen som kjørte engelsk på Vestlandet. Norsk politi har ikke hjemmel til å inndra førerkortet til engelskmannen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media