BLE DREPT: Uidentifiserte gjerningsmenn drepte Rezaul Karim Siddique da han skulle gå til busstasjonen fra hjemmet sitt i byen Rajshahi. Foto: 

/ AFP PHOTO / MD. ABDULLAH IQBAL
BLE DREPT: Uidentifiserte gjerningsmenn drepte Rezaul Karim Siddique da han skulle gå til busstasjonen fra hjemmet sitt i byen Rajshahi. Foto: / AFP PHOTO / MD. ABDULLAH IQBALVis mer

Engelskprofessor hakket til døde i Bangladesh. IS hevder de står bak

Ble halshogget av gjerningsmenn med macheter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den ekstremistiske organisasjonen IS hevder de står bak drapet på en 58 år gammel engelskprofessor i Bangladesh.

Det melder de via deres eget nyhetsbyrå Amaq, skriver NTB.

Rezaul Karim Siddique ble drept med macheter mens han gikk var på vei til jobb i byen Rajshahi, der han underviste ved det lokale universitetet.

BBC skriver at IS hevder at de drepte han fordi han skal ha argumentert for ateisme i Bangladesh.

Den britiske kanalen melder imidlertid at kolleger av Siddique sier at han ikke hadde uttrykt ateistiske meninger forut for drapet.

- Jeg skjønner ikke hvorfor noen ønsker å drepe han. Han hadde ikke noe utestående med noen, såvidt jeg vet, sa kona til Siddique til BBC i etterkant av hendelsen.

Ifølge politiet er det sannsynlig at Siddique ble drept som følge av at han var engasjert i kulturelle aktiviteter.

Han var, ved siden av jobben som engelskprofessor, grunnlegger for en musikkskole i området, og var også disponent for et magasin, ifølge hans familie.

I etterkant av drapet har hundrevis av studenter protestert utenfor univeristetet i Rajshahi. Siddique er, ifølge BBC, den fjerde professoren ved universitetet som er blitt drept de siste 12 årene.

I tillegg ble fire aktivister som uttrykte ateistiske meninger på internett drept i Bangladesh i løpet av fjoråret.

Bangladesh er offisielt et sekulørt land, men landet, som har et flertall av muslimer i befolkningen, har møtt sterk kritikk for manglende oppfølging av angrep på ateister og religiøse minoriteter.

I tillegg har regjeringen den siste tiden tatt sterk avstand fra stemmer som kritiserer religion.

- Jeg tenker ikke på sånne utsagn som fritenkning, men heller som skitne ord. Det er ikke akseptabelt at noen kritiserer vår profet eller andre religioner, sa statsminister Sheikh Hasina forrige uke ifølge BBC.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram