- Enger har alibi

Pål Enger, som tidligere er dømt for å ha stjålet maleriet «Skrik» fra Nasjonalgalleriet i 1994, har ikke noe imot å avgi forklaring for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Engers advokat, Fridtjof Feydt, til NTB. Feydt fikk telefon fra Enger etter at han søndag hadde hørt om ranet, men Feydt visste søndag kveld ikke hvor Enger oppholder seg.

Til sin advokat sa Enger at han var sammen med en kamerat søndag formiddag og således hadde alibi.

- Han mente det ville være for dumt å ringe politiet og si at han meldte seg, all den tid han verken har hatt noe med dette ranet å gjøre eller innrømmet å ha stått bak tyveriet i 1994, sier Feydt.

- Er det slik at politiet ønsker et avhør, er Enger klar til å fortelle hva han foretok seg i perioden da ranet ble begått, sier advokaten.

Feydt sier at han ikke synes det er unaturlig om politiet interesserer seg for Enger ettersom han har et visst kjennskap til de miljøene som er interessert i stjålet kunst.

Feydt har selv ikke blitt kontaktet av politiet.

Enger ble for 14 dager siden siktet for forsøk på grovt tyveri fra Tollvesenets hovedkontor.

- Da ble han pågrepet og avga forklaring. Deretter ble han satt fri, sier Feydt.

Advokaten opplyser dessuten at Pål Enger i sin tid fikk tilbud om 100.000 kroner fra en engelsk avis for å fortelle historien om det stjålne «Skrik».

- Han takket nei med den begrunnelse at han aldri stjal bildet og at han ble uskyldig dømt, sier Feydt.

(NTB)

-HAR ALIBI: Pål Enger er dømt for ranet av «Skrik» i 1994. Nå gjør han seg tilgjengelig for politiet, hvis de ønsker å vite hvor han oppholdt seg i formiddag.