Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Engla (10) er sporløst borte

Minutter etter at dette bildet ble tatt forsvant den svenske jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ved 14-tida i går syklet Engla (10) hjem fra fotballtreningen i Stjärnsund i Sverige. Siden har ingen sett henne, og nå frykter politiet at jenta er kidnappet.

Noen minutter etter hun syklet fra teningen stoppet Engla ved landhandelen, byens eneste butikk, for å kjøpe godteri.

Samtidig som fotballtreningenen slutter ser en person en lys bil, trolig en Volvo kombi, stå parkert i enden av skogsveien som leder opp til Englas hjem.

En drøy havltime senere ser en annen person at Engla svinger opp veien. Det er uklart om den mystiske bilen fortsatt er der på dette tidspunktet, skriver Expressen

I formiddag skal bilføreren ha meldt seg til politiet, melder svensk TV4.

Mistankene mot bilen er nå nærmest avskrevet etter at sjåføren har forklart seg om hva han gjorde i området, ifølge tv-stasjonen. Samtidig opplyser politet at det skal ha blitt sett flere biler, slik at bilsporet ikke er fullstendig avvist. 

Ingen svar 
Det siste bildet av Engla ble tatt tilfeldig av et par som var på besøkt i Stjärnsund og som ville prøve stt nye kamera. Rett etter bildet ble tatt snakket 10-åringen med sin mamma.

- Jeg pratet med henne på mobilen hvert tiende minutt, vi hadde tett kontakt hele sykkelveien hjem, sier moren Carina.

Men plutselig sluttet datteren å svare.

- Jeg begynte å lete etter henne med en gang. Jeg forstod at noe hadde hendt.

image: Engla (10) er sporløst borte

Moren og andre familiemedlemmer fran sykkelen slengt i skogkanten, like ved veien og bare  500 meter fra hjemmet. Like ved sykkelen har politiet sikret bilspor som skal undersøkes av teknikere i dag, skriver Aftonbladet.

I går kveld samlet befolkningen i den lille byen seg for å lete etter Engla.

- Vi har søkt gjennom skogen i flere timer, sier Fary Berglund, en av de fremmøtte.

Et politihelikopter har søkt i området med varmekamera i natt uten at de har funnet noe.

Undersøkelser

Politiet har også gjennomført en teknisk undersøkelse på stedet der jentas sykkel ble funnet, skriver lokalavisa Dalarna Tidning

- Alle tilgjengelige ressurser har blitt kalt inn på overtid for å jobbe med dette, sier innsatssjef Jimmie Lagerqvist i politiet til avisa. 

Engla er 150 centimer høy, har normal kroppsbyning, brune øyne, langt brunt hår med et mørkt hårbånd og briller med vinrød innfatning. Hun var ikledd en grønn, halvlang vinterjakke med brystlommer og vanlige sidelommer. Hun var trolig også ikledd svarte tøybukser og svart og vite sko.

Jentas pappa bor i utlandet, og foreldrene har vært skilt i flere år, skriver Aftonbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media