England frykter enda en konge ligger begravet under en parkeringsplass

I Reading.

KAN LIGGE UNDER P-PLASS:  Middelalderkongen Henrik den første av England kan ligge under en parkeringsplass i Reading i England, mener eksperter.
KAN LIGGE UNDER P-PLASS: Middelalderkongen Henrik den første av England kan ligge under en parkeringsplass i Reading i England, mener eksperter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Henrykte forskere og arkeologer kunne i 2012 presentere et funn av de sjeldne: Den berømte kongen Rikard den tredjes levninger ble funnet under en parkeringsplass i Leicester. Funnet skapte store overskrifter verden rundt, inkludert her i Norge.

Nå tror historikeren Philippa Langley som ledet søket etter Rikard den tredje i 2012, at hun har klart å spore opp levningene til enda en engelsk monark som også ligger under en parkeringsplass, denne gangen i Reading.

Det melder britiske The Guardian.

Sønn av Vilhelm Erobreren De kongelige levningene skal ifølge historikeren Langley og arkeolog-paret John og Lindsay Mullaney tilhøre kongen Henrik den første, sønn av Vilhelm Erobreren.

Henrik den første regjerte ifølge The Guardian England i 35 år, fra 1100 til 1135, og huskes av historikere som en «energisk, besluttsom og til tider ondsinnet» konge.

Begravet i kloster Han skal ha blitt begravet i et kloster Reading da han døde i 1135, men det skal ha blitt delvis ødelagt på 1500-tallet. Noen århundrer senere skal stedet altså ha blitt til en parkeringsplass. Men han kan like gjerne ligge under en lekeplass i nærheten, legger The Guardian til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.