England frykter «Ipswich Ripper»

Frykten herjer på gatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at tre prostituerte er funnet drept i Suffolk de siste åtte dagene patruljerer nå politiet gatene i Ipswich på jakt etter en antatt seriemorder. Flere slående likheter mellom de to første dødsfallene har fått politiet til å tro at drapene henger sammen, og en tredje kvinne er funnet død.

Nå er ytterligere to unge kvinner savnet, og politiet frykter at de kan ha lidd samme skjebne som de tre prostituerte.


Den ene, 29 år gamle Annette Nichols, har ikke latt høre fra seg på en uke. Og Paula Clennell har vært savnet siden lørdag.

Etterforskningen blir nå trappet opp, og politiet har henvendt seg til publikum etter tips som kan hjelpe dem i søket etter de to. Derfor lover politiet nå anonymitet for alle sexarbeidere og deres kunder om de står fra med opplysninger i saken, melder BBC.

Visepolitisjef Jacqui Cheer ber kvinner om ikke å gå ut alene om kvelden.

- Uansett hva som skjer, la ikke venninner være igjen alene, og vær sikker på at dere kommer trygt hjem, sier hun.

De prostituerte er funnet innenfor få kilometers radius. Den første, Gemma Adams (25), ble funnet 2. desember. Hun var meldt savnet allerede den 15. desember. 8. desember ble Tania Nicols (19) funnet. Hun forsvant allerede den 30. oktober. Den tredje kvinnen ble funnet i går.

Storbritannia har tidligere opplevd seriemordere som har drept prostituerte.

DREPT: Disse kvinnene er alle drept i samme region i England. Kvinnen til venstre på bildet, Vicky Hall, ble funnet i 1999. Men aldri morderen. Gemma Adams og Tania Nicol er nylig funnet døde. Foto: AP/Politiet
DREPT: Disse kvinnene er alle drept i samme region i England. Kvinnen til venstre på bildet, Vicky Hall, ble funnet i 1999. Men aldri morderen. Gemma Adams og Tania Nicol er nylig funnet døde. Foto: AP/Politiet Vis mer

Den mest beryktede, Peter Sutcliffe - også kalt «Yorkshire Ripper» - drepte 13 kvinner, i hovedak prostituerte, i Nord-England. Drapene spente over fem år, fra 1975 til 1980, før politiet tok ham.

Så langt er politiet usikre på hvem de ser etter.

- Jeg vet ikke hvem vi ser etter. Han kan være en lokal mann, han kan ikke være det. Med utgangspunkt i hvor kroppene åpner det seg mange muligheter sier en talsmann for politiet.

SAVNET:Annette Nicholls (29).
SAVNET:Paula Clennell (24).