England kaster seg på homoekteskapsbølgen

Dronning Elizabeth sa endelig ja i dag.

ENGLAND SIER JA:  I dag ble homofilt ekteskap lovlig i England og Wales, og til neste år trer loven i kraft. Her fra en demonstrasjon utenfor parlamentet 15. juli Foto: ANDREW COWIE/AFP/NTB SCANPIX
ENGLAND SIER JA: I dag ble homofilt ekteskap lovlig i England og Wales, og til neste år trer loven i kraft. Her fra en demonstrasjon utenfor parlamentet 15. juli Foto: ANDREW COWIE/AFP/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ga dronning Elisabeth endelig godkjennelse for homofilt ekteskap i Storbritannia, nærmere bestemt England og Wales. Saken hadde allerde fått flertall i House of Commons, skriver BBC.

I løpet av sommeren neste år er landene klare til å vie homofile par.

Loven åpner for både borgerlige og kristne vielser. Par som tidligere har inngått sivilt partnerskap, kan få omgjøre dette til en ekteskapspakt.

Dronningens ja er kun en formalitet fordi saken er en politisk avgjørelse. Til tross for flertallet i underhuset og overhuset, var det flere politikere, særlig fra det konservative partiet, som tok til mottmæle.

- Det er forbausende at en lov, som det absolutt ikke er mandat for, har blitt tvunget gjennom både i underhuset og overhuset, sa Gerald Howarth, en representant for det konservative partiet.

I Skottland er prosessen utsatt, men et lovforslag kom på bordet 26. juni i år, skriver The Guardian. Lovforslaget inneholder ikke en plikt til kirken i Skottland å åpne for vielser av homofile.

«Je fais» 29. mai i år sa Frankrike ja til at homofile skal få lov til å gifte seg, men lovendringen møtte massive protester. Den sosialistiske presidenten, François Hollande, var en av pådriverne for lovendringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer