Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fotball-EM 2016:

England-supporter dyttet det han trodde var en russer ned på t-banesporet. Nå er han dømt

Var sint på russiske fotballsupportere. 

BITTER: En engelsk fotballsupporter er dømt til ti års fengsel for å ha dyttet en mann ned i T-banesporet i London i fjor sommer. Årsaken til hendelsen er at engelskmannen trodde mannen han dyttet var russisk, og han dyttet fordi han var sint på de russiske fotballsupporternes oppførsel under Fotball EM i 2016. Video: British Transport Police. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En engelsk fotballsupporter har erkjent seg skyldig i å forsøke å påføre en 21 år gammel mann grov legemsbeskadigelse, og er dømt til ti års fengsel.

Under fotball-EM dyttet den 32 år gamle engelskmannen 21-åringen ned på T-banesporet i London den 9. juni i fjor, skriver BBC.

I retten har engelskmannen forklart at han var beruset, og at han trodde mannen var fra russland. Det var han ikke.

- Sint på russerne

Mannen som ble dyttet ned på sporet var polsk, og havnet på sporet kun 34 sekunder før neste t-bane ankom stasjonen.

Se overvåkningsbilder fra hendelsen i videoen øverst i saken.

Den dømte 32-åringen var sint på de russisk fotballsupporternes handlinger under fotball-EM i fjor, og mannen begynte ifølge BBC å krangle med den 21 år gamle, polske arbeideren på T-banen.

I retten skal han ha uttalt at han ikke ønsket at engelskmenn skulle fremstå som «pyser».

Den dømte engelskmannen skal ha ropt og oppført seg aggressivt overfor de andre passasjerene. Da skal 21-åringen ha bedt ham om å roe seg og gå hjem.

I retten skal engelskmannen uttalt at han var provosert av 21-åringens oppførsel på banen, og sagt at han «oppførte seg som om han eide hele T-banevognen», skriver The Independent.

Derfor skal 32-åringen ha fulgte etter ham ut på plattformen ved Bond Street Station, før han dyttet 21-åringen ut i sporet.

Den polske 21-åringen kom seg akkurat ut av sporet i tide etter at tilskuere på perrongen strømmet til for å hjelpe. Senere ble han sendt til sykehus med store blåmerker, flere kutt og en brukket finger.

- Kunne tatt livet av ham

32-åringen rømte fra stedet etter hendelsen, men ble arrestert en måned senere. Han tilstod i politiavhør, men forklarte at han ikke ønsket å skade mannen, bare å gjøre ham forlegen.

21-åringen skal i ettertid ha forklart hvordan han kjente at han fikk strøm gjennom hele kroppen da han landet i T-banesporet.

- Den elektriske spenningen i t-banesporen er nok til å forårsake et dødelig sjokk. Det som reddet denne mannen fra døden var at skoene hans hadde gummisåler, forklarte aktor Deanna Heer i retten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling