Englandsbåten drev over Vågen

Slet fortøyningene i voldsomme vindkast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Englandsbåten mellom Bergen og Newcastle, «Queen of Scandinavia», slet i natt fortøyningene og braste inn i et annet fartøy som lå til kai ved Tollbodkaien.

Flere politi- og brannbiler ble sendt til stedet, etter opplysninger om at forskningsfartøyet «H.U. Sverdrup II» hadde kantret og stod i fare for å synke.

- Båten synker

- Båten kommer til å gå ned, opplyste operasjonsleder Per Stiegle ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no like etter klokken 02.30, men en drøy halvtime senere kunne situasjonen avdramatiseres. Fartøyet, som eies av Forsvarets forskningsinstitutt, holdt seg flytende.

- «Sverdrup» har fått knust noen ruter og det er skader på styrhuset, men det ser ut til å ha gått bra ellers, sier Stiegler.

Tvers over Vågen

DFDS-båten «Queen of Scandinavia» hadde lagt til land ved Skoltegrunnskaien noen timer tidligere, men sterke vindkast fra nord gjorde at båten slet fortøyningene foran på båten.

- De aktre fortøyningene holdt, men båten drev over Vågen, der den ble stående på tvers og traff supplybåten på andre siden. Alle passasjerene var da i land, men det var mannskaper ombord på begge båtene, sier Stiegler.

Alle om bord ble fraktet i land uten skader, og slepebåter fikk igjen fortøyd passasjerbåten.

Sammenstøtet skjedde like før klokken 02.30.