Englandsbåten drev over Vågen

Slet fortøyningene i voldsomme vindkast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Englandsbåten mellom Bergen og Newcastle, «Queen of Scandinavia», slet i natt fortøyningene og braste inn i et annet fartøy som lå til kai ved Tollbodkaien.

Flere politi- og brannbiler ble sendt til stedet, etter opplysninger om at forskningsfartøyet «H.U. Sverdrup II» hadde kantret og stod i fare for å synke.

- Båten synker

- Båten kommer til å gå ned, opplyste operasjonsleder Per Stiegle ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no like etter klokken 02.30, men en drøy halvtime senere kunne situasjonen avdramatiseres. Fartøyet, som eies av Forsvarets forskningsinstitutt, holdt seg flytende.

- «Sverdrup» har fått knust noen ruter og det er skader på styrhuset, men det ser ut til å ha gått bra ellers, sier Stiegler.

Tvers over Vågen

DFDS-båten «Queen of Scandinavia» hadde lagt til land ved Skoltegrunnskaien noen timer tidligere, men sterke vindkast fra nord gjorde at båten slet fortøyningene foran på båten.

- De aktre fortøyningene holdt, men båten drev over Vågen, der den ble stående på tvers og traff supplybåten på andre siden. Alle passasjerene var da i land, men det var mannskaper ombord på begge båtene, sier Stiegler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer