Englas mobil har sluknet

Svensk politi står uten sitt viktigste spor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har mistet sitt heteste spor når mobiltelefonen til savnede Engla (10), nå har sluttet å sende signaler. Kontakten ble brutt i går ettermiddag, melder Aftonbladet.se. - Det gjør letingen vanskeligere, sier Karl-Göran Karlsson i Dalarna-politiet til avisen.

Tre teorier

At telefonen ikke lenger er på, kan ifølge Karlsson skyldes  èn av tre ting:

Batteriene er utladet. Noen har skrudd den av - eller det dårlige været i området har ødelagt telefonen slik at den ikke lenger sender.

Etterforskningen konsentrerte seg i går i stor grad om å finne telefonene. Fordi  bare én telefonmast dekket et svært stort område, klarte politiet likevel ikke å krysspeile telefonene. Mandag morgen er tiåringen fortsatt borte.

Leter i hus

Politiet ønsket ikke å ha for mange folk i skogen nattetid, og avsluttet den store manngarden som var i sving i går.

Søket etter jenta fortsatte i natt i mindre skala. Rundt 15 personer fra heimevernet og politiet leter videre, og søker blant annet etter Engla med hunder og varmesøkende kameraer.

SØKER:  Søket etter savnede Engla (10) fortsetter i natt. Men politiet har mistet sitt beste spor. Foto: Henrik Hansson / SCANPIX
SØKER: Søket etter savnede Engla (10) fortsetter i natt. Men politiet har mistet sitt beste spor. Foto: Henrik Hansson / SCANPIX Vis mer

Mandag morgen er større styrker i gang med å lete etter tiåringen. Politiet konsentrerer seg blant annet om å lete i hus og uthus i det drøye fem kvadratkilometer store leteområdet.

- Se i hus og se under hus. Vi får åpne dører og kikke inn, lyder oppfordringen fra politiet ifølge Expressen.se.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Været er imidlertid et stort problem i søket etter tiåringen. Mandagen lavet snøen ned i Dalarna, og det kommer til å fortsette, melder avisa.

Dermed må politiet innstille søket med helikopteret med et varmesøkende kamera, noe som beskrives som et stort tilbakeslag for søkningen.

Ifølge Aftonbladet er det nå 200 personer som søker etter Engla.

Frykter kidnapping

Engla forsvant ved 14-tiden lørdag, på vei hjem fra fotballtrening i Stjärnsund i Sverige på sykkel. 

Politiet frykter at 10-åringen er kidnappet. En annen mulighet er at hun av en eller annen grunn har gått seg vill i skogen, til tross for at hun befinner seg i nærheten av sitt hjem.

Englas mobil har sluknet

- Enten er hun fremdeles i terrenget, ellers er hun bortført, sier politiet.

Les også: Bilspor funnet der Engla (10) forsvant.

SAVNET:Engla Juncosa-Höglund forsvant på vei hjem fra fotballtrening. Ved en tilfeldighet tok et par som ville teste kameraet sitt dette bildet rett før hun forvant.