Englebarn på grillfest

ØVRE EIKER (Dagbladet): Ordføreren og lokalbefolkningen fryktet det verste. Men alt foregikk i fred og fordragelighet under den fryktede MC-festen i Øvre Eiker i Buskerud i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bikere fra hele Norge og flere europeiske land hygget seg i sola med pils og pølser.

- Hele festen har blitt opphausset, sier Norsemen-talsmann Øyvind Engen.

Blankpussete Harley Davidson-motorsykler sto på rekke og rad. Utegrilling, pils og salgsboder for MC-effekter omkranset Eikerstua i Øvre Eiker, åstedet for MC-klubben Norsemens årlige sommerfest.

Gjestene var stort sett svartkledde og langhårete, men hevdet selv at de ikke var bråkmakere.

Drikkebonger

Mens de gumlet sommerkoteletter og drakk pils, krevde vaktene i inngangspartiet hundre kroner i inngangspenger fra ankommende gjester. Drikkebonger ble delt ut. En stor hund tuslet dovent rundt, og musikken var ikke sjenerende høy.

- Det er forventet at alle skal være rolige og at alt skal skje i sømmelige former, sier pressetalsmannen.

Men mange fryktet bråk, og ordføreren i Øvre Eiker gikk ut og sa at han ønsket Norsemen dit pepper'n gror. Og da Outlaws dukket opp i Drammen dagen før festen, var Drammens Tidende på pletten og antydet fare for MC-rivalisering i forbindelse med festen. Særlig fordi Norsemen er tilhengere av Hells Angels, og Hells Angels var invitert, fryktet politiet det verste.

Greit forhold

- Vi har et greit forhold til Hells Angels, men har ikke som mål å bli medlem der. Vi hadde to gjester fra Hells Angels her på fredag, men de har reist igjen, forteller talsmann Øyvind Engen i Norsemen. Litt seinere i går kveld dukket nok et HA-medlem opp på festen. Representanter for tre tyske MC-klubber, Power Birds, Daring Eagles og Classic Union var også gjester, i tillegg til noen svenske bikere.

- Det er vel kommet om lag hundre gjester, og vi venter at det kommer noen flere i løpet av kvelden. Her skal det ikke bli noe bråk. Det er noe som heter at all reklame er god reklame, men dette begynner å bli litt slitsomt, sier Engen.

Ble stoppet

Politiet og Biltilsynet kontrollerte hver sin side av riksveien som går forbi festlokalet i går. De fleste MC-gjestene ble stoppet og kontrollert, men ifølge politiet var det ingen som ble hindret i å kjøre videre. I går ankom mange gjester med taxi og privatbil.

HYGGET SEG: Bikere fra flere land var samlet på gårsdagens MC-fest. Men politiet hadde ikke noe å utsette på arrangementet.