Englejul på Teddys

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette julekorn er skrevet av et nek som for noen dager siden svingte innom Oslos best bevarte snackbar – den eneste – Teddys Softbar i Brugata. Det er her de tidløse hipsterne vanker. Her hang en god kokk og en hyggelig kunstner ved disken. Barmannen var forkjølet, men i godt lune. Jukeboksen var taus, men alle som har vært innom Teddys veit at det bor mange singelplater fra en svunnen tid der inne blant rillene …  «Pretty Woman».

Teddys innehaver er Bjørn Elvebredd Jr. Hans familie har holdt snackbarfanen høyt i 50 år. Kan man si takk? Ja, du skal si takk og Merry Swinging’ X-mas, baby.

Ved et bord hang en suveren gitarist og en begavet poet. De skapte øyeblikk av stuntmagi. En langhåret forfatter bestilte skummende bygg.

Stamkundene spiste varmt og noen kaldt. Et par unger lo. Ikke noe stress. En fagmann fra DumDum Boys strakk ut ved det ene bardiskhjørnet.

I Brugata en førjulsformiddag, noen drammeglasskast unna vestkanten, men i en helt annen by. God jul til en annen bydel? Jess, og vi lot et knippe engler dale ned i bakgården.

Gjengen landet silkemjukt blant noen avfallsdunker. De hektet av seg vingene. Brettet dem pent sammen. Det viste seg at det var The Rockabilly Lost Angeles (TRLAS). Basunene var byttet ut med ståbass og skarptromme, mens englehåret ble dratt bakover under hovedsangen:

Vi speller i krybber, vi speller i stall. Vi speller på Teddys, vi speller på ball. Come on/Teddys Softbars speedblues. Milkshake banana around the Christmas Tree. For Kjakan og for Max.

NB: Etter 474 øl, en cola, 65 akevitt og et karbonadesmørbrød gikk vi ut. Englene var selvsagt frastjålet vingene av en bonde fra Romerike, men det ble jul i år også. Alle ble med hjem og sovnet under treet  …  vi speller i krybber/vi speller på Teddys. God kveld.