- Engstelige for tida som har gått

Innsatsstyrkene i Gjerdrum har håp om å finne overlevende blant de fire som fortsatt er savnet etter jordskredet. Men kulda gjør dem bekymret.

GJERDRUM: Innsatsleder for helse, Fridtjof Heyerdahl, uttrykker bekymret for tiden som har gått i redningsaksjonen som har nå pågått i fire dager. VIDEO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ASK (Dagbladet): Seks omkomne er hentet ut fra skredområdet i Gjerdrum i Ask kommune. Fortsatt er fire personer savnet.

På en pressekonferanse søndag ettermiddag, understreker innsatsleder for politiet, Bjørn Willesrud, at de fortsatt håper å finne overlevende.

- Vi er i en redningsaksjon fram til noe annet blir besluttet. Det planlegges for videre søk utover kvelden og natta, sier Willesrud.

Søket flyttes litt lengre nord etter informasjon fra etterretningen, sier han. Ellers jobbes det fortsatt med evakuering av husdyr.

- Engstelige

Innsatsleder for helse på stedet, Fridtjof Heyerdahl, er imidlertid bekymret for tiden som har gått. Redningsaksjonen har nå pågått i fire dager.

Skredet gikk natt til 30. desember.

- Tida er viktig. Og nå som det er så kaldt, er vi engstelige for den tiden som har gått, sier Heyerdahl.

Men også han understreker at det er ting som gjør at de fortsatt håper å finne overlevende.

- Det kan finnes luftlommer med isolasjon i skredet. Det er derfor vi opprettholder håpet om at det kan finnes overlevende. Det er en fortløpende vurdering, sier han.

Får flytte tilbake

Toril Hofshagen i NVE forklarer også hvorfor de evakuerte ved Kogstad nord for Ask kan få flytte tilbake.

46 personer ble nyttårsaften evakuert etter funn av sprekker i terrenget og leire i en bekk. Den største sprekken, på toppen av en skråning, skal ha vært så stor som 20 meter lang og en meter bred, opplyste NVE.

- Det er ikke fare for skred, opplyser Hofshagen. Hun opplyser at dette området uansett skal kartlegges og utredes i tida framover.

- Jeg er veldig imponert over arbeidet som gjøres i rasstedet, som pågår med full intesitet. Vi får rapportert fra våre ressurser, som føler at dette går veldig bra. Vi bidrar med rådgivning i forhold til sikkerheten, samtidig som vi kontinuerlig overvåker skredkantene. Det ser stabilt og bra ut akkurat nå, sier Hofshagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer