Enhjørning født i Italia

Unikt rådyr sett ved Firenze.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Synet av det enhornede rådyret har fått italienerne til å fable om mytiske vesener. Enhjørningen, som han kalles, er nemlig født med bare ett horn midt i pannen og ligner unektelig på det mytiske vesenet.

- Det er en fantasi som blir virkelig. Enhjørningen har alltid vært et mytisk dyr, sier Gilberto Tozzi til AP.

Tozzi er sjef for forskningsinstitusjonen som driver naturreservatet der rådyret ble født og lever i dag. Reservatet ligger ved Prato i nærheten av Firenze.

Rådyret går under navnet Enhjørningen og hornet hans er trolig en genetisk feil. Søsknene hans har to vanlige horn. Dette er første gangen Tozzi har sett noe lignende, men han forteller at enhjørnede rådyr trolig er grunnen til at myten om enhjørningene har oppstått.

- Dette viser at selv i tidligere tider kan det ha vært dyr med en slik feil. Enhjørningen er ikke noe som folk har drømt, sier Tozzi.

Rådyr med ett horn er sjeldne og i de fleste tilfeller som er kjent har de hornet på én side, ikke midt på slik Enhjørningen har.

DÅRLIG HJORT: Det spørs om den ett år gamle krabaten blir den beste slåsskjempen i flokken når han stiller med ett horn mindre enn de andre gutta. Foto: Scanpix
DÅRLIG HJORT: Det spørs om den ett år gamle krabaten blir den beste slåsskjempen i flokken når han stiller med ett horn mindre enn de andre gutta. Foto: Scanpix Vis mer