«Enhver får kjøpe hva de vil»

Tidligere Kværner-sjef Kjell Almskog forsvarer seg i dag på leserbrevplass i Aftenposten. Han tar selvkritkk for hemmeligholdelsen av deler av hans lønnsavtale, men mener gardinene til 900 000 er en privatsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et leserinnlegg i dagens Aftenposten snakker Almskog ut om de mye omtalte gardienene til 900 000 som han tok med seg fra hans Kværner-eide hus i London.

«Dyre gardiner skal være det siste bevis på min urimelighet, slik det fremstilles i landets største aviser. Med min øyne er dette en privatsak som jeg ikke ser noen rimelig grunn til å blåse opp slik det har vært gjort. Jeg fikk laget gardiner til det (Kværner-eide) hus jeg og min familie bebodde i London. Jeg betalte selv regningen privat. Så tre år senere, når huset skal selges, kommer en huskjøper som gir et meget høyt bud på huset, men krever å få mine gardiner med på kjøpet. Da er det naturlig at huseieren (Kværner) og jeg diskuterer dette oss i mellom. Mitt forslag var at Kværner skulle kjøpe gardinene av meg til en pris som ville gi meg tilbake ca. 2/3 av opprinnelig kostende slik at de kunne følge huset ved salg. Hvis dette ikke var akseptabelt, var jeg innstilt på simpelthen å ta gardinene med til vår neste bolig.» skriver Almskog.

Til avisens journalist sier han bare:

- Enhver får kjøpe hva de vil for sine private penger. Jeg vil ikke si noe om gardinene, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer