- Enhver kommentar fra meg vil bare skape problemer

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, gjør alt han kan for å hindre at Nato og han selv blir trukket inn i den amerikanske riksrettsprosessen.

MØTTES: Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg møtte USAs president, Donald Trump, og utenriksminister Mike Pompeo i Det hvite hus. Foto: NATO
MØTTES: Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg møtte USAs president, Donald Trump, og utenriksminister Mike Pompeo i Det hvite hus. Foto: NATO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Natos generalsekretær Jens Stoltenberg besøkte torsdag USAs president i Det hvite hus.

Det skjer dagen etter at de offentlige riksrettshøringene startet i Kongressen. Trump er anklaget for å ha holdt tilbake nærmere 400 millioner dollar i militærhjelp til Ukraina for å få landets nye president til å korrupsjonsetterforske hans politiske motstander, Joe Biden. I USA er Stoltenberg gang på gang blitt spurt om situasjonen, som har skapt voldsomme reaksjoner

- En av mine viktigste oppgaver er å bidra til å holde denne alliansen sammen. Det vil jeg ikke bidra til dersom jeg gjør Nato til en del av den diskusjonen. Mitt svar er at det håndteres av USA. Så skal jeg bidra til at alle Nato-land står sammen om å støtte Ukraina, sier Stoltenberg til Dagbladet og norsk presse etter møtet med Trump.

- Vil ikke si noe

Stoltenberg har tidligere blant annet møtt USAs ambassadør til EU, Gordon Sondland, som er et svært sentralt vitne i riksrettsprosessen, og som skal ha vært deltakende i prosessen for å holde tilbake militærhjelp.

-Jeg vil ikke si noenting som gjør at Nato blir trukket inn i en innenrikspolitisk situasjon her i USA om riksrett. Jeg er opptatt av at Nato fortsetter å gi betydelig støtte til Ukraina. Enhver kommentar fra min side som knytter seg til den amerikanske beslutningen, som nå er en del av de høringene som knytter seg til de høringene, vil bare kunne skape problemer, sier generalsekretæren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer