«Enhver må forstå at man ikke kan ha inntekt på lik linje med vanlig lønn og samtidig motta pensjon»

Aktoratet vil ha 6 mnd fengsel for Talleraas og 60 dager for Stangeland.

SISTE DAG I RETTEN: Rettsaken mot de tidligere stortingsrepresentantene Magnus Stangeland og Andreas Talleraas i Oslo Tingrett går mot slutten. I dag gjenstår bare prosedyrene, og Anders Talleraas og hans medtiltalte vil om få uker få sin dom. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SISTE DAG I RETTEN: Rettsaken mot de tidligere stortingsrepresentantene Magnus Stangeland og Andreas Talleraas i Oslo Tingrett går mot slutten. I dag gjenstår bare prosedyrene, og Anders Talleraas og hans medtiltalte vil om få uker få sin dom. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er siste dag i Oslo tingrett i bedragerisaken mot Magnus Stangeland og Anders Talleraas. Aktoratet har tiltalt de to tidligere stortingspensjonistene for grovt uaktsomt bedrageri.

- Talleraas har ikke handlet slik han burde. Han har ikke opptrådt forsvarlig for å sikre seg at den pensjonen han mottok var riktig, sa aktor Elisabeth Roscher i retten.

- Stangeland har ikke innrettet seg lojalt etter lovens formål, tvert i mot har han forsøkt å balansere etter det han mener er en slags grensegang i loven, sa aktor Tarjei Istad i retten.

Aktor går for ubetinget fengsel i seks måneder for Anders Talleraas og 60 dagers fengsel for Magnus Stangeland. Påstanden er ubetinget fengsel.

Det kreves ikke noen erstatning fordi pengene allerede er tilbakebetalt med forbehold.

- Oppsiktsvekkende Roscher la stor vekt på at Talleraas har hatt en klart avvikende forståelse av Stortingets pensjonsordning, som aktor mente skulle være en støtteordning for tidligere stortingsrepresentanter.

- Talleraas selv har uttalt at dette var en rettighet og nærmest å regne som en etterlønn. Det er i seg selv en oppsiktsvekkende uttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer