- Enhver provokasjon kan bli ødeleggende for alle

Latvias utenriksminister advarer mot Russlands krigsretorikk.

SKUMMEL RETORIKK: Latvias utenriksminister advarer sterkt mot Russlands krigsretorikk mot vesten. Han mener ordkrigen kan utarte seg til noe langt verre. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters
SKUMMEL RETORIKK: Latvias utenriksminister advarer sterkt mot Russlands krigsretorikk mot vesten. Han mener ordkrigen kan utarte seg til noe langt verre. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ordkrig mellom Russland og Vesten kan utarte til noe langt verre, advarer Latvias utenriksminister.

- Jeg håper vi alle forstår at enhver provokasjon, enhver forverring av situasjonen, kan føre til konsekvenser som vil være ødeleggende for alle, sier Edgars Rinkevics i et intervju med nyhetsbyrået Reuters.

Latvia, og nabolandene Estland og Litauen, var alle medlemmer av Sovjetunionen fram til oppløsningen i 1991. De tre landene er nå medlemmer av EU, hvor Latvia har formannskapet fram til i sommer.

«Verst tenkelige utfall» De har sett med frykt på hvordan forholdet mellom Russland og den vestlige verden har blitt verre og verre etter hvert som krisen i Ukraina har eskalert. Mer enn 6000 mennesker er blitt drept i krigføringen i landet siden april i fjor.

Ifølge Rinkevics ser fredsplanen som ble utmeislet i den hviterussiske hovedstaden Minsk i forrige måned foreløpig ut til å holde, på tross av sammenstøt i flere byer.

Den latviske utenriksministeren advarer imidlertid mot at det verst tenkelige utfallet, en full gjenopptakelse av krigføringen, ikke kan utelukkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer