Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Enhver skal få leie hvem man vil

Byrådsleder Erling Lae mener det er viktig for homfile par å ikke la seg skremme.

SKAL KUNNE LEVE FRITT OG ÅPENT: - Det skal være slik i Oslo at enhver skal kunne leie hvem man vil, være den man er og kunne vise det uansett hvor man er, sier Byrådsleder Erling Lae til Dagbladet. 
Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
SKAL KUNNE LEVE FRITT OG ÅPENT: - Det skal være slik i Oslo at enhver skal kunne leie hvem man vil, være den man er og kunne vise det uansett hvor man er, sier Byrådsleder Erling Lae til Dagbladet. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Episoden der det homofile paret Anders Rasmushaugen og Michael Eimstad ble trakassert og angrepet på Grønland grunnet deres legning, har engasjert mange.

Byrådsleder Erling Lae reagerte også på nyheten om at en mann av utenlandsk opprinnelse kom bort til det homofile paret og fortalte dem: «det der liker jeg ikke. Dette er en muslimsk bydel», for så å sparke Anders Rasmushaugen.

- Det skal være slik i Oslo at enhver skal kunne leie hvem man vil, være den man er og kunne vise det uansett hvor man er. Det er overhodet ikke slik at visse gater er og områder er forbeholdt visse grupper, sier Erling Lae til Dagbladet.

Viktig å ikke la seg presse
Erling Lae er selv homofil og har bidratt sterkt til å sette homopolitiske saker på dagsorden, blant annet Norges første handslingsplan mot diskriminering av homofile, lesbiske og bifile. I 2007 ble Lae også tildelt Regnbueprisen i Berlin, for sin innsats mot diskriminering av lesbiske og homofile.

Lae vil ikke som Frps Mazyar Keshvari blande inn innvandring- og integeringspolitikken inn i denne saken.

- Det finnes fordumsfulle folk i alle slags miljøer, og vi som homofile vet litt om det. Denne saken viser nettopp det at det selvsagt finnes fordommer, og det er svært viktig at homofile ikke lar seg presse av slike hendelser, men lever fritt og åpent, sier Lae til Dagbladet.

Må markere at vi lever i et liberalt samfunn
Lae forteller at det alle hatkriminelle handlinger registreres av politiet, og at det er viktig å få en oversikt hvor og når dette skjer for å få på plass de rette tiltakene for å kunne påvirke de rette gruppene.

- Mange kommer fra en bakgrunn der homofili er en skam og forbudt. Det er veldig viktig å markere at i vårt liberale samfunn, så er det å være homofil noe som er helt greit og noe vi skal respektere, sier Lae til Dagbladet.

Erling Lae understreker at det avgjørende her er ikke hvilken bakgrunn og religion vedkomne tilhører, men at noen griper inn og tar fatt i det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media