- Enhver som har våpen jaktes på som en terrorist

Norske ambassader har beredskapsplanene klare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etiopiske fly har dominert himmelen over Somalias to hovedflyplasser, mens bakkestyrker har tatt kontroll over en strategisk viktig landsby, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Dermed bidrar de etiopiske styrkene med kjærkommen støtte til landets hardt pressede overgangsregjering, som har utkjempet blodige kamper med den islamistiske militsen UIC (Union for Islamic Courts).

Angrep hovedstadsflyplassen

De russiskproduserte jagerflyene fløy lavt over hovedstaden i morgentimene i dag, og slapp to bomber over Mogadishu International Airport, som nettopp er gjenåpnet etter at UIC drev overgangsregjeringen ut av hovedstaden i juni år.

UIC-leder Sheik Hassan Dahir Awey fløy inn til flyplassen kort tid etter, men det er uklart om han var det egentlige målet for angrepet.

Også flyplassen Baledogle Airport, som ligger omtrent 100 kilometer utenfor hovedstaden, ble angrepet.

I forrige uke pågikk det harde kamper nær byen Baidoa, hvor overgangsregjeringen ledet av president Abdullahi Yusuf og statsminister Mohamed Ali Gedi har sitt hovedkvarter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer