Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enig med Anne

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I dag vil vi gi ros til vår nye kulturminister som klart og tydelig signaliserer at tida for sponsing av NRK-programmer bør være over. Statsråd Anne Enger Lahnstein ønsker ikke et kommersialisert NRK, og mener at det bør være mulig å drive uten inntektene fra støtteannonsører.
  • Det er et syn vi støtter fullt ut. NRK bør og skal være utelukkende lisensfinansiert. Det er det som gir medieselskapet eksistensberettigelse. Det er det som gir selskapet grunnlag for å sende, bokstavelig talt, program for enhver smak.
  • Det er meget mulig at lisenspengene ikke strekker til for de ambisjoner NRK har. I så fall er det to veier å gå: Enten å kutte i utgiftene eller å øke lisensen. For alt vi vet er begge deler mulig. Men den sammenblandingen av lisensfinansiering og kommers gjennom sponsing som nå skjer i NRK, er både prinsipielt forkastelig og medieetisk betenkelig.
Hele Norges coronakart