Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enige om å la striden fortsette

I dag vil Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg forsikre at de står sammen. I virkeligheten trapper de opp konflikten som vil prege partiet helt til landsmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jagland vil i dag gi sentralstyret beskjed om at han ønsker å fortsette som leder, mens Stoltenberg skjuler ambisjonene til valgkomiteen spør ham seinere i vår. Det betyr startskuddet for en åpen og hard persondebatt i fylkene.

Striden fortsetter

De tos «enighet om et opplegg» er trolig ikke annet enn samforståelse av at de velger hver sin strategi i den pågående debatten om hvem som skal lede partiet de to neste åra.

Mange Ap-ere ser på møtet i dag som den «formelle» starten på lederdiskusjonen.

Til nå har Jaglands støttespillere lagt vekt på at personstriden dreier seg om politikk, men få har pekt på forskjeller mellom de to.

Jaglands intense fokus de siste ukene på sine visjoner for framtida, er et tegn på at det er her skytset vil rettes mot Stoltenberg.

Udramatisk møte

Ingen av sentralstyremedlemmene Dagbladet snakket med i går, forventer et dramatisk møte. I stedet legger de vekt på at sentralstyret ikke skal treffe noen beslutninger. Samtidig er det ingen tvil om at mange vil lufte frustrasjonen over motpartens måte å håndtere striden på.

Sentralstyremedlem Rolf Erling Andersen sier: - Det er Thorbjørns valg om han vil si noe om sin stilling, men det er egentlig ikke noen sak for sentralstyret. Hvis Jens sier noe, så gjør han det. Det er opp til ham. Jeg ser ikke at vi kan gjøre noe annet enn å lytte, med mindre vi blir bedt om råd, sier Andersen.

KORT MØTE: I dag kl. 17.00 samles de 20 medlemmene av Aps sentralstyre på partikontoret til et av de mest omtalte partimøtene i nyere tid. Partikontoret har innkalt til pressekonferanse mellom klokka 17 og 18.30, og kaller dette «ca-tider».
Hele Norges coronakart