Enige om å redusere ferjepriser

Ap, Frp, Sp, SV og Rødt har blitt enige om å fremme et forslag om lavere ferjepriser. Forslaget fremmes i Stortinget tirsdag.

FERJEPRISER: Ap, Frp, Sp, SV og Rødt er enige om å redusere ferjepriser i år. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FERJEPRISER: Ap, Frp, Sp, SV og Rødt er enige om å redusere ferjepriser i år. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld opplyser Arbeiderpartiet at de, Frp, Sp, SV og Rødt har blitt enige om et felles forslag om å redusere ferjepriser, og at de kommer til å fremme forslaget i Stortinget tirsdag.

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett 2021 med forslag til reduserte ferjetakster allerede for inneværende år, og en forpliktende plan for halvering av ferjepriser på både riksvei- og fylkesveisamband. Løsninger for lavere takster for pendlere skal prioriteres og reduksjonen skal finansieres av staten», heter det i forslaget.

Frp skuffet

Frp opplyser i en pressemelding at de ønsket å bevilge 1,5 milliarder kroner i krisepakken for å halvere ferjeprisene i år.

- Dette kunne Ap og Sp sørget for at fikk flertall, men det ønsket de ikke. Det er synd, først og fremst for alle pendlere og andre som er avhengige av ferjene i det daglige langs kysten vår, uttaler samferdselspolitisk talsperson Bård Hoksrud.

Dagbladet har spurt transportpolitisk talsperson Sverre Myrli i Ap om hva han synes om at Frp uttrykker skuffelse.

- Nå kan denne fortellingen sikkert skrives på flere måter, men for Ap har det vært viktig at dette ikke skulle være et krisetiltak, men en permanent ordning. For det første vil vi ha en varig ordning, for det andre vil vi at takstene skal halveres og for det tredje så vil vi at staten skal ta regningen, sier Myrli til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer