Enige om å være uenige

Da Barack Obama og Vladimir Putin møttes for første gang etter Putins come-back som president ble de enige om å være uenige om Syria.

HEI IGJEN: Barack Obama og Vladimir Putin møtes for første gang siden Putins comeback som president i vår på G-20 møtet i Mexico. Fotp ALEXEI NIKOLSKY/AFP/Scanpix
HEI IGJEN: Barack Obama og Vladimir Putin møtes for første gang siden Putins comeback som president i vår på G-20 møtet i Mexico. Fotp ALEXEI NIKOLSKY/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er G-20 møtet i Mexico som er andedningen, og det er Syria som er temaet. I en felles uttalelse etter i natt sier de to presidentene at de ber om en umiddelbar stans av volden i Syria, og at de deler troen på at syrerne selv skal bestemme sin egen framtid.

Forskjellig innhold For Obama betyr uttalelsen om at syrerne skal bestemme sin egen framtid at president Bashar al-Assad må bort, og at syrerne må velge en demokratisk regjering.

For Putin betyr det at syrerne må bestemme sin egen framtid at ingen land skal gripe inn i Syria militært.Det anstrengte forholdet mellom USA og Russland i Syria blir ikke enklere av at et skip med russiske helikoptere på vei til Syria  er stanset utenfor kysten av Skottland etter at helikopterene hadde vært til service i den russiske enklaven Kaliningrad ved Østersjøen.                                                                                                                                                                                                                                                                                     

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer