Enige om asylbarnavtale

De borgerlige partilederne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justisminister Anders Anundsen og de fire lederne for regjeringspartiene og samarbeidspartiene la kl. 20.45 fram asylbarnavtalen, som partene nå har kommet fram til.

Barna som ble sendt ut etter 1. juli i fjor og fram til 18. mars i år som har en oppholdstid på fire år i Norge, vil få sakene sine vurdert på nytt etter den nye forskriften som ble innført i desember i fjor. Ved å sette grensen til fire år er det seksti barn som kan få sakene gjenopptatt.

- Det har vært en krevende prosess, sier statsminister Erna Solberg (H).

- Alle partiene har måttet gi og ta, for at vi skulle komme fram til en løsning som alle partiene kunne akseptere. Krf og Venstre har fått gjennomslag for liberalisering for lengeværende asylbarn, Frp har fått gjennomslag for visse innstramminger, sier Solberg.

Asylbarna som kan få opphold i Norge som følge av den nye avtalen, må søke fra utlandet.

Vil forhindre bigami Justisminister Anders Andundsen (Frp) sier de legger opp til innstramminger for familiegjenforeninger, noe han er godt fornøyd med.

- Vi ønsker å forhindre bigami, rett og slett, ved å gjøre det vanskelig med gjentatte familiegjenforeninger, sier Anundsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.