Enige om EU-avtale etter maratonforhandlinger. Nå må David Cameron overbevise britene

Enstemmig støtte.

STATSMIDDAG: EU-lederne sitter i kveld i en statsledermiddag i Justus Lipsius-bygningen - Det eurpeiske råds hovedkvarter - i Brussel. Det er foreløpig noe usikkert om en avtale er nådd, ettersom denne ennå ikke er presentert. Foto:  EPA/OLIVIER HOSLET/NTB scanpix
STATSMIDDAG: EU-lederne sitter i kveld i en statsledermiddag i Justus Lipsius-bygningen - Det eurpeiske råds hovedkvarter - i Brussel. Det er foreløpig noe usikkert om en avtale er nådd, ettersom denne ennå ikke er presentert. Foto: EPA/OLIVIER HOSLET/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter langvarige og intense forhandlinger om Storbritannias forslag til EU-reform, skal alle EUs 28 statsledere nå være enige om en avtale.

- Jeg har forhandlet fram en avtale som gir Storbritannia en spesiell status i EU. Jeg vil anbefale den for regjeringssjefene i morgen. Snart pressekonferanse, skriver David Cameron på Twitter 22.45 i kveld.  Litauens president Dalia Grybauskaite meldte først om nyheten.

- Avtale i boks. Dramaet er over, skriver hun.

EU-president Donald Tusk bekreftet at en avtale var nådd like etter 22.30 fredag kveld, en snau halvtime etter den litauiske presidenten.

- Avtale. Enstemmig støtte for ny avtale om Storbritannia i EU, skriver han.Enstemming måtte også avtalen være, etter maratonforhandlingene i Brussel.

Motstand Storbritannias statsminister David Cameron ankom EU-hovedstaden torsdag med en lang rekke krav til de 27 andre statslederne i EU, som blant annet distanserer Storbritannia fra unionen og gir EU-borgere som jobber i landet færre velferdsgoder.

Det har vært stor motstand, blant annet fra Frankrike, flere østeuropeiske land og Hellas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer