Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enige om FN-resolusjon

Sikkerhetsrådet stemmer over utkastet i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nøkkellandene i FNs sikkerhetsråd har i kveld blitt enige om et utkast til en FN-resolusjon som skal sørge for våpenhvile i Libanon.

Det er britenes utenriksminister som opplyser om dette, melder NRK.

Resolusjonen skal legges fram for FNs sikkerhetsråd klokken 21 norsk tid i kveld.

15.000 soldater

Dersom sikkerhetsrådet vedtar resolusjonen betyr dette at 15.000 soldater vil delta i en internasjonal fredsstyrke i den sørlige delen av Libanon, skriver AP.

I dag har FN 2.000 soldater i området.

Ifølge utkastet skal FN-styrken følge med på at det blir en full stans i fiendtlighetene. Styrken skal også hjelpe libanesiske styrker med å få full kontroll over et område som til nå har vært kontrollert av Hizbollah.

Storbritannias utenriksminister, Margaret Beckett, sier ifølge AP at Frankrike er enige i det nye utkastet til en resolusjon, men både Israel og Libanon må godkjenne utkastet før man kan gå videre.

ENIGE: Storbritannias utenriksminister, Margaret Beckett, melder i kveld at nøkkellandene i sikkerthetsrådet er enige. Foto: EPA/Scanpix
ENIGE: Storbritannias utenriksminister, Margaret Beckett, melder i kveld at nøkkellandene i sikkerthetsrådet er enige. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Gode sjanser for at Israel aksepterer

Israels statsminister, Ehud Olmert har sett gjennom utkastet og det skal være gode sjanser for at det blir godtatt fra Israels side.

- Det er gode muligheter for at Israel aksepterer utkastet, sier en anonym kilde fra israelske myndigheter, ifølge AP.

Libanons statsminister, Fuad Saniora, har mottatt utkastet og skal gå gjennom det i løpet av kvelden.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.