Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enige om hvordan Hellas kan reddes

Merkel og Sarkozy sendte redningspakke til 860 milliarder i natt.

 ENIGE I NATT:  Tyskands forbudnskansler Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy ved starten på krisemøtet i Berlin i går kveld. I natt ble de enige om hvordan Hellas kan reddes - for denne gangen.FOTO: REUTERS/Tobias Schwarz/SCANPIX.
ENIGE I NATT: Tyskands forbudnskansler Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy ved starten på krisemøtet i Berlin i går kveld. I natt ble de enige om hvordan Hellas kan reddes - for denne gangen.FOTO: REUTERS/Tobias Schwarz/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy møttes onsdag kveld i Berlin, der de satt sammen til langt ut i de små timer.

Først i 02-tiden natt til torsdag ble de enige.

Dragkampen har skapt uro i finansmarkedene.

Analytikere tror den nye krisepakken blir på rundt 860 milliarder kroner, og at private vil bidra med mellom 120 og 240 milliarder kroner av dette.

Den europeiske sentralbanksjefen Jean-Claude Trichet sluttet seg til Merkel og Sarkozy seint i går kveld, i et forsøk på å komme fram til enighet om en ny redningspakke for å hjelpe EU-landet Hellas ut av det økonomiske uføret de har rotet seg opp i.

Sendt EU-presidenten Ifølge en kilde i den franske delegasjonen oversendte Tyskland og Frankrike natt til torsdag sitt felles standpunkt til EU-president Herman van Rompuy.

- Sarkozy og Merkel kom fram til enighet om en avtale for en ny redningspakke for Hellas, bekreftet også den tyske regjeringstalsmannen Steffen Seibert.

Splittede euro-land Hva redningspakken består av vil først bli kjent når stats- og regjeringssjefene i eurolandene samles til ekstraordinært toppmøte i Brussel i dag.

Eurolandene har vært splittet i synet på hvordan den nye redningspakken skal finansieres, først og fremst hvor stor andel banker og andre private institusjoner må ta.

(NTB-AFP-DPA).