Enige om Irak

Frankrike og USA er enige om et resolusjonsutkast om Irak, opplyste en talsmann for president Jacques Chirac torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

President George W. Bush sa på en pressekonferanse i Washington at han har tro på at resolusjonen kan bli vedtatt på et møte i FNs sikkerhetsråd fredag.

- FN vil i morgen (fredag) stemme over resolusjonen, som bringer den siviliserte verden sammen for å avvæpne Saddam Hussein, sa Bush.

Omtrent samtidig opplyste den franske regjeringen at den hadde sluttet seg til det siste amerikanske utkastet til en resolusjon i Sikkerhetsrådet.

Bush opplyste at han også hadde snakket med president Vladimir Putin om Irak-resolusjonen, men nevnte ikke hva den russiske presidenten mente om det siste amerikanske resolusjonsforslaget.

Strid om ordbruk

De 15 medlemmene av Sikkerhetsrådet hadde torsdag nye konsultasjoner om resolusjonen, der USA og Storbritannia vil ha så sterk ordbruk som mulig. Sikkerhetsrådet diskuterte teksten i det foreliggende forslaget i detalj.

Både Russland og Frankrike har til nå vært redde for at USA kan få for frie hender til å sette i gang militære aksjoner mot Irak, hvis det diplomatiske arbeid og våpeninspektørenes kontroll bryter sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer