MASSIVE LÅN: 100 milliarder kroner gis i kriselån til de kriserammede amerikanske bilgigantene. Her er General Motors' nye Chevrolet Aveo i en bilforretning i San Francisco.Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP
MASSIVE LÅN: 100 milliarder kroner gis i kriselån til de kriserammede amerikanske bilgigantene. Her er General Motors' nye Chevrolet Aveo i en bilforretning i San Francisco.Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFPVis mer

Enige om krisepakke for bilindustrien

Bush og Kongressen gir 100 milliarder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President George W. Bush og Kongressen skal være kommet fram til enighet om en krisepakke for den amerikanske bilindustrien.

Demokratene i Kongressen la mandag fram et forslag om drøyt 100 milliarder kroner i kriselån til de tre bilgigantene Chrysler, Ford og General Motors.

Bush-administrasjonen ville ikke uten videre slutte seg til forslaget, men tirsdag kveld bekreftet partene at de hadde forhandlet seg fram til prinsipiell enighet.

Bilprodusentene må oppfylle en rekke vilkår for å få støtten, og de finansielle detaljene i krisepakken er ennå ikke satt på papiret, opplyser talsmenn for demokratene og Det hvite hus.


NTB