Enige om ny asylavtale

Regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF.

ASYLOPPGJØR: Asylpolitikken har vært en verkebyll for regjeringen, med Frp og justisminister Anders Anundsen i spissen, og støttepartiene Venstre og KrF på den andre sida. Nå er de enige om et nytt regelverk for lengeværende asylbarn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ASYLOPPGJØR: Asylpolitikken har vært en verkebyll for regjeringen, med Frp og justisminister Anders Anundsen i spissen, og støttepartiene Venstre og KrF på den andre sida. Nå er de enige om et nytt regelverk for lengeværende asylbarn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter forhandlinger på Stortinget mellom justisminister Anders Anundsen (Frp) og Venstre og KrF, er partene nå enige om en ny asylavtale.

Partene har sendt ut en pressemelding. Der siteres justisministeren på at de har funnet igjen tonen fra Nydalen-samtalene.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi nå har funnet en løsning som er i samsvar med enigheten partiene oppnådde i Nydalen og som nå gir en varig løsning for lengeværende asylbarn, samtidig som det ikke stimulerer til misbruk av asylinstituttet.

- Barnas beste - Det viktigste for Venstre har vært å få til en varig endring for lengeværende asylbarn hvor det skal legges større vekt på hensynet til barns beste. Denne forskriftsendringen innebærer nettopp det. Vi er fornøyd med at vi nå er enige og at vi får en mer human behandling av lengeværende asylbarn, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

I pressemeldingen står det at det nye regelverket skal evalueres etter ett år. Barnets botid og tilknytning til Norge skal tillegges større vekt enn i dag ved avveiing mot innvandringsregulerende hensyn, og har til hensikt å muliggjøre opphold for flere lengeværende barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer