Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enige om ny asylavtale

Regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF.

ASYLOPPGJØR: Asylpolitikken har vært en verkebyll for regjeringen, med Frp og justisminister Anders Anundsen i spissen, og støttepartiene Venstre og KrF på den andre sida. Nå er de enige om et nytt regelverk for lengeværende asylbarn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ASYLOPPGJØR: Asylpolitikken har vært en verkebyll for regjeringen, med Frp og justisminister Anders Anundsen i spissen, og støttepartiene Venstre og KrF på den andre sida. Nå er de enige om et nytt regelverk for lengeværende asylbarn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter forhandlinger på Stortinget mellom justisminister Anders Anundsen (Frp) og Venstre og KrF, er partene nå enige om en ny asylavtale.

Partene har sendt ut en pressemelding. Der siteres justisministeren på at de har funnet igjen tonen fra Nydalen-samtalene.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi nå har funnet en løsning som er i samsvar med enigheten partiene oppnådde i Nydalen og som nå gir en varig løsning for lengeværende asylbarn, samtidig som det ikke stimulerer til misbruk av asylinstituttet.

- Barnas beste - Det viktigste for Venstre har vært å få til en varig endring for lengeværende asylbarn hvor det skal legges større vekt på hensynet til barns beste. Denne forskriftsendringen innebærer nettopp det. Vi er fornøyd med at vi nå er enige og at vi får en mer human behandling av lengeværende asylbarn, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

I pressemeldingen står det at det nye regelverket skal evalueres etter ett år. Barnets botid og tilknytning til Norge skal tillegges større vekt enn i dag ved avveiing mot innvandringsregulerende hensyn, og har til hensikt å muliggjøre opphold for flere lengeværende barn.

- Det har vært viktig for oss å få på plass en varig løsning for lengeværende asylbarn. Både de som befinner seg i landet i dag og i fremtiden. Å anslå nøyaktig hvor mange flere barn som får opphold, er ikke mulig. Men vi er trygge på at intensjonen om bedre ivaretakelse av hensynet til de lengeværende barnas beste er ivaretatt, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Ultimatum og ondt blod Tross at asyl- og utlendingsfeltet ble skilt ut i et eget dokument i samarbeidsavtalen mellom regjeringspartiene Høyre og Frp, og støttepartiene Venstre og KrF, har asylpolitikken skapt ondt blod mellom partiene.

Over et år etter at regjeringen tiltrådte med ryggdekning fra sentrumspartiene, brøt det ut full krig om lengeværende asylbarn i november.

Regjeringen fikk da et ultimatum fra småpartiene: Enten leverer dere et godt forslag for asylbarna ellers trekker Venstre og KrF seg fra hele asylavtalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling