- Enige om ny våpenhvile

Vil legge ned våpnene i morgen tidlig, ifølge BBC og AFP. Men israelske medier benekter ny avtale.

SØRGER:  To palestinske barn står på sidelinja og ser på begravelsesseremonien til den 20-årige Hamas-militante Bashir Abdel Aal i Rafah, helt sør i Gaza i dag. Nå bekreftes og avkreftes ryktene om en mulig våpenhvile fra i morgen tidlig. Foto: Said Khatib/Afp/Scanpix
SØRGER: To palestinske barn står på sidelinja og ser på begravelsesseremonien til den 20-årige Hamas-militante Bashir Abdel Aal i Rafah, helt sør i Gaza i dag. Nå bekreftes og avkreftes ryktene om en mulig våpenhvile fra i morgen tidlig. Foto: Said Khatib/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Israel og Hamas er enige om en ny våpenhvile som vil iverksettes klokka fem i morgen tidlig, ifølge britiske BBC og det franske nyhetsbyrået AFP.

- En avtale om våpenhvile begynner i morgen. Jeg tror det er fra seks om morgenen (fem, norsk tid, journ.anm), melder en israelsk talsmann som ikke vil la seg identifisere.

AFP siterer israelske kilder på at Hamas har sagt ja til avtalen, som av BBC beskrives som omfattende.

Lieberman: Stemmer ikke Den israelske utenriksministeren, Avigdor Lieberman, benekter at noen våpenhvile er inngått, ifølge flere israelske medier.

- Rapportene om våpenhvile er langt fra å representere virkeligheten. Jeg har snakket med statsministeren, og per nå er dette ikke korrekt, sier Lieberman ifølge Ynet og den liberale avisa Haaretz.

Hamas sier til nyhetsbyrået AFP at de «er uenige» med den nåværende våpenhvile-formuleringen, men sier at de fortsatt forhandler om mulig våpenhvile.

Møter ikke hverandre De israelske og palestinske forhandlingspartene befinner seg i Kairo, men møtes ikke direkte. I stedet for sitter de i hvert sitt rom, mens palestinske Mahmoud Abbas og den egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sisi er partenes mellomledd, ifølge Ynet. Det skal være sjefen for etteretningsorganisasjonen Shin Bet, Yorham Cohen, som forhandler for Israel.

Mer enn 230 palestinere og en israeler har mistet livet i løpet av de siste ti dagene.

STØTTER SOLDATENE:  Ultraortodokse jøder danser foran israelske stridsvogner som er stasjonert like utenfor Gaza i dag. Foto: Atef Safadi/Epa/Scanpix
STØTTER SOLDATENE: Ultraortodokse jøder danser foran israelske stridsvogner som er stasjonert like utenfor Gaza i dag. Foto: Atef Safadi/Epa/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer