- I SAMTALER: Statsminister Jens Stoltenberg, Kjell Inge Røkke og Sylvia Brustad skal i dag ha sittet i samtaler. Bilder er fra Aker-dagen den 2. april.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
- I SAMTALER: Statsminister Jens Stoltenberg, Kjell Inge Røkke og Sylvia Brustad skal i dag ha sittet i samtaler. Bilder er fra Aker-dagen den 2. april. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer

- Enige om ny verdivurdering av Aker

Vil ha utenlandsk selskap til å vurdere aksjeverdi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aker Solutions og regjeringen skal være enige om at et utenlandsk selskap skal foreta en ny, uavhengig verdivurdering av den omstridte aksjehandelen, melder NRK.

Kjell Inge Røkke, Sylvia Brustad og Jens Stoltenberg skal i dag ha deltatt i forhandlinger om den omstridte aksjehandelen i Aker.


Ifølge NRK skal Kjell Inge Røkka ha sagt seg villig til å senke prisen for de omstridte selskapene. 


NRK melder også at det ikke lenger er snakk om å omgjøre salgene, men dette blir avvist av Nærings- og handelsdepartementet.


- Det medfører ikke riktighet, sier statssekretær Øyvind Slåke i en pressemelding.


- Kan ta en stund

-En uavhengig verdivurdering har vært vår målsetning hele tiden og det er også det Aker Holding har bedt oss om. Men dette kan fortsatt ta en god stund, vi avventer noen avklaringer i denne sammenheng, sier Jannik Lindbæk i Aker Solutions til Dagbladet.no.


Han er ikke kjent med innholdet i samtalene i dag, og vil ikke kommentere disse.


Er det viktig for dere at det er et utenlandsk selskap som står for denne vurderingen?

- Det viktigste er at vi får en aktør som kan gjøre dette på en god måte, slik at vi får en riktig, uavhengig vurdering, sier Jannik Lindbæk. 


3. april krevde næringsminister Sylvia Brustad (Ap) krever full gjennomgang av de interne transaksjonene mellom Aker ASA og Aker Solutions.

Granskingen skal se på verdifastsettelsen av selskapene som ble solgt fra Aker ASA til det operative selskapet Aker Solutions.

Handelen var totalt på 1,9 milliarder kroner.


Sveitsisk bank foreslått

Det er Aker Solutions som har ansvaret for at granskingen gjennomføres, men Aker Holding, som kontrollerer 40 prosent av aksjene i selskapet og har bedt om granskingen, skal bidra ved å foreslå et mandat.

Den sveitsiske storbanken UBS er foreslått som ekstern gransker av statens styremedlem i Aker Holding, Berit Kjøll og de svenske eierne fra Wallenberg-sfæren Investor AB og Saab.

Mandatet skal si hva UBS  skal undersøke. Verdifastsettelse av transaksjonen vil være det mest sentrale.