Enige om pensjon og lønn

Det blir ingen storstreik i offentlig sektor.

FORHANDLET SIDEN I GÅR:  Leder for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen og Helga Hjetland, leder i Utdanningsforbundet har i hele natt forhandlet med arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen om ny ordning for offentlig tjenestepensjon.  
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FORHANDLET SIDEN I GÅR: Leder for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen og Helga Hjetland, leder i Utdanningsforbundet har i hele natt forhandlet med arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen om ny ordning for offentlig tjenestepensjon. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no):  Rett før klokken seks i dag morges er partene kommet fram til enighet i pensjonsforhandlingene for alle ansatte i offentlig sektor. I halv åtte-tida kommer det også melding om at partene er enige i lønnsforhandlingene. Etter intense og vanskelige forhandlinger helt siden klokken 10 i går gir regjeringen opp å få til en ny ordning for offentlige tjenestepensjoner.Partene er enige om at dagens pensjonsordning vil forlenges på ubestemt tid.

— Nå har alle partene i offentlig sektor undertegnet en enighetsprotokoll angående pensjonsordningen. Der står det at man vil videreføre en bruttoordning i tjenestepensjonen. Den må tilpasses den nye folketrygdloven fra 2011. I hovedtrekk er det en videreføring av den samme ordningen, men samtidig må man ta hensyn til de ulike elementene som ligger i pensjonsforliket i Stortinget og tilpasse den til ny folketrygdlov, sier meklingsmann Dag Nafstad til NTB. Det blir da ikke noe av storstreiken i offentlig sektor i dag, der 30 000 var i fare for å bli tatt ut i streik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer