Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enige om revidert budsjett

Har flyttet på 400 millioner i forhandligene.

ENIGE:  Hans Andreas Limi (Frp) og Svein Flåtten (H) var i godt humør allerede etter forhandlingsmøtet om revidert nasjonalbudsjett i går kveld. Nå er forhandlingpartene kommet fram til enighet. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ENIGE: Hans Andreas Limi (Frp) og Svein Flåtten (H) var i godt humør allerede etter forhandlingsmøtet om revidert nasjonalbudsjett i går kveld. Nå er forhandlingpartene kommet fram til enighet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forhandlingspartene i Høyre, Frp, Venstre og KrF er kommet til enighet om revidert nasjonalbudsjett. Endringene ble presentert på en pressekonferanse i ettermiddag.

I forhandlingene har partiene flyttet på rundt 400 millioner kroner.  Til sammenlikning er statens samlede utgifter i statsbudsjettet på rundt 1 200 milliarder kroner.

Den største enkeltendringen er engangstilskuddene til kommunalt vedlikehold på Sør- og Vestlandet som økes med 150 millioner fra 250 millioner til 400 millioner.

Tiltakene mot ledighet i det reviderte budsjettet er dermed på over en milliard kroner. Dette kommer i tillegg til de fire milliardene i tiltakspakken man allerede er enige om i fjor høst. 

Totalt beløper tiltakspakken mot ledighet seg nå på over fem milliarder kroner, skriver Høyre i en pressemelding.

- Vi har hatt et felles utgangspunkt, det er tiltak mot ledighet, og da særlig tiltak som kan virke raskt: Regjeringens tiltakspakke ga et godt anslag, vi har kunnet forsterke den. Vi kommer med ytterligere tiltak.  Det er vi i Krf glade for, sa Hans Olav Syversen i KrF da samarbeidspartiene presenterte pakken.

Venstre trekker fram som en seier at  miljøteknologiordningen økes med 40 millioner kroner. Vedlikehold av jernbanen i sør- og vestlandsfylkene økes med 20 millioner kroner.

- Forhandlingene har vært gode, og preget av den krevende situasjonen vi ser på Vest- og Sørlandet i forbindelse med oljenedgangen. Jeg er svært fornøyd med at vi har fått gjennomslag for å styrke innsatsen mot arbeidsledighet uten å bruke mer oljepenger, sier Venstres finanspolitiske talsperson Terje Breivik.

For å dekke inn endringene er det blant annet kuttet i midler til drift i Stortinget og riksrevisjonen med totalt 35 millioner kroner. Forsøk på statlig finansiering av omsorgstjenester i Tønsberg kuttes med 16 millioner.

Samferdselsdepartementet får redusert sine budsjettposter med over 100 millioner kroner.

Kjøp av klimakvoter kuttes med 22 millioner. Forskning, utvikling og demonstrasjon av CO2-håndtering kuttes med 15 millioner.

Det gjøres også kutt på 50 milllioner i Finansdepartementet under merkelappen «ymse».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!