Enige om revidert nasjonalbudsjett

Sykehus, sysselsetting, forskning og nyskapning får mer penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykehusene får en halv milliard kroner mer. Ytterligere påplussinger går til sysselsetting og nyskapning etter at regjeringspartiene og Arbeiderpartiet ble enige om et nytt revidert nasjonalbudsjett.

700 millioner nye oljekroner måtte til for å smøre budsjettavtalen med Arbeiderpartiet. Partene fant inndekning for om lag 600 millioner kroner.

- Vi har fått en helhetlig avtale som vil skape ro og stabilitet. Det var viktig for oss å unngå slalåmkjøring i Stortinget, det tror vi ville ha blitt en kostbar affære, sa regjeringspartienes forhandlingsleder Jan Tore Sanner (H) etter at avtalen var lagt fram i finanskomiteen i kveld.

Mest til sykehus

Mest penger går til sykehusene, som var truet av stengte poster og lengre pasientkøer. Regjeringen måtte også trekke tilbake forslaget om økte egenandeler i helsevesenet.

Aps finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg smilte tilfreds over å ha fått dreiet det reviderte budsjettet i sosialdemokratisk retning.

- Vi har fått mer penger til arbeid og helse. Og vi reverserer alle kutt regjeringen foretok i Innovasjon Norge, i næringsforskningen, både generelt og for fiskeri og landbruk, sa Solberg.

To brudd

Regjeringspartiene og Ap brøt budsjettforhandlingene tidligere denne uka. I går ble det brudd også med Frp. I andre runde ble altså Ap og regjeringspartiene enige.

- De første milliardene er lette, det er de siste millionene som er vanskelige å få på plass, spøkte Ap-leder Jens Stoltenberg kort tid før partene var klare til å offentliggjøre avtalen om revidert nasjonalbudsjett.

(NTB)