Enige om Syria-resolusjon

FNs sikkerhetsråd tar til orde for å sende en observatørstyrke til Syria.

I HARDT VÆR: Syrias FN-ambassadør Bashar Ja'afari må nå forholde seg til at sikkerhetsrådet har stemt for å sende en observatørstyrke til landet. Foto: Allison Joyce / Reuters / NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Syrias FN-ambassadør Bashar Ja'afari må nå forholde seg til at sikkerhetsrådet har stemt for å sende en observatørstyrke til landet. Foto: Allison Joyce / Reuters / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsrådet fordømmer samtidig «utstrakte brudd på menneskerettighetene» i Syria og enhver form for vold utført av væpnede grupper, melder Reuters.

FNs sikkerhetsråd vil vurdere ytterligere tiltak dersom det syriske regimet ikke stanser volden og etterkommer kravene i resolusjonen.

Avstemningen var opprinnelig ventet fredag, men tida halte ut ettersom de 15 medlemmene av rådet kranglet over detaljene i forslaget. USA ba til slutt om at avstemningen skulle skje lørdag.

Forslaget går ut på å i første omgang sende opptil 30 observatører til Syria så fort som mulig, for å overvåke at våpenhvilen overholdes.

Observatørstyrken er senere ventet å bli utvidet til 250 personer. Det er den norske generalmajoren Robert Mood som trolig får jobben med å lede observatørstyrken.

 (NTB)