VÅPENHVILE: Landene som deltar på Syria-møtet i München, er enige om en våpenhvile mellom regjeringshæren og opprørsgrupper i landet innen en uke. Foto: Lukas Barth / Anadolu Agency / NTB Scanpix
VÅPENHVILE: Landene som deltar på Syria-møtet i München, er enige om en våpenhvile mellom regjeringshæren og opprørsgrupper i landet innen en uke. Foto: Lukas Barth / Anadolu Agency / NTB ScanpixVis mer

Enige om våpenhvile i Syria innen ei uke

Enighet i München.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landene som deltar på Syria-møtet i München, er enige om en våpenhvile mellom regjeringshæren og opprørsgrupper i landet innen en uke. Det melder NTB.

Dette ble blant annet bekreftet av USAs utenriksminister John Kerry etter det sene møtet i Tyskland i natt. Han understreket også at denne våpenhvilen ikke gjelder for kampen mot ekstremistgruppene IS og al-Nusra-fronten. Denne har nemlig Russland sagt at vil vedvare.

- Det russiske luftforsvaret vil fortsette sine angrep mot IS og Nusrafronten i Syria, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov ifølge Reuters, før han legger til:

- Men det er grunn til å håpe at vi har gjort en god jobb her i dag.

- Vanskelig oppgave I tillegg til en våpenhvile, har partene blitt enige om å akselerere arbeidet med å få bragt humanitær hjelp til kriseområdene, samt gradvis trappe ned stridighetene. Det skriver BBC.

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev kommer med den samme beskjeden.

- Det er en vanskelig oppgave å få fiendtlighetene i Syria til å opphøre, men Den internasjonale støttegruppen for Syria (ISSG) er enig om at dette skal løses innen en uke, sier Medvedev på en pressekonferanse, ifølge Reuters.

Strandet En talsmann for den syriske opposisjonen sier at de ønsker tiltakene velkommen, men at de ønsker å se hva som faktisk skjer på bakken. Dersom de ser konkrete resultater de neste dagene, vil opposisjonen returnere til Genève for fredssamtaler.

Fredsforhandlingene strandet tidligere denne måneden etter at det syriske regimet startet bombingen av Aleppo med støtte fra russiske kampfly.

Dette var foranledningen til en stor flyktningstrøm mot den tyrkiske grensa tidligere denne uka.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram