Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enige om våpenhvile

Sharon og Abbas stopper volden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et nytt steg er tatt i retning av fred i Midt-Østen. Både Israels statsminister Ariel Sharon og den palestinske lederen Mahmoud Abbas lovet å stoppe vold, terrorisme og militære operasjoner i Midtøsten under fredsmøtet i Sharm El-Sheikh i dag.

- Israel stopper alle militære operasjoner mot palestinerne, og det er tatt nye steg i diskusjonen om å frigi palestinske fanger, sa Sharon på pressekonferansen.

- Vi er blitt enig med statsministeren om å stanse alle voldshandlinger mot israelere og mot palestinere, uansett hvor de måtte finne sted, sa Abbas under toppmøtet mellom Israel og palestinerne i den egyptiske rødehavsbyen Sharm el-Sheikh.

Begge var enige om at møtet er et viktig steg i retning av å gjenopprette fredsprosessen, og det ble snakket mye om felles ansvar og gjensidig respekt.

- En ny mulighet for fred og frihet er født i dag. Det er på høy tid at folkene våre får leve i fred. Vi ser frem til den dagen og håper den kommer så fort som mulig, sa Mahmoud Abbas.

Selv om statslederne er enige om å stoppe volden, er det flere tema de ikke er enige om. Blant annet gjelder det de israelske bosestningene på palestinsk side. De ser derfor på møtet som sårbar mulighet til å starte fredsprosessen på ny.

- Dette er et tegn på håp om en bedre fremtid for våre barn, men det er en veldig sårbar mulighet. Vi vet at det finnes ekstremister som ønsker å stenge for denne muligheten, så om vi ikke klarer å gripe den, vil de ødelegge den. Vold skal ikke få myrde håpet. Vi vil arbeide ustoppelig for å bryte ned terrorist-mekanismene en gang for alle, sa Ariel Sharon.

Møtet i dag var det første møtet mellom topplederne på hver side på fire år.

<B>AVTALE:</B> Ariel Sharon (tv) og Mahmud Abbas (th) tok hverandre i handa i dag.