Enighet etter nervedrama et døgn på overtid

Klimatoppmøtet i Polen er blitt enige i det viktigste møtet siden Parisavtalen. - En historisk beslutning, sier Ola Elvestuen.

HOPPENDE GLAD: Michal Kurtyka, president for klimatoppmøtet, slipper jubelen løs etter to lange uker, og 30 timer med forhandlinger på overtid. Foto: Kacper Pempe / Reuters / NTB Scanpix
HOPPENDE GLAD: Michal Kurtyka, president for klimatoppmøtet, slipper jubelen løs etter to lange uker, og 30 timer med forhandlinger på overtid. Foto: Kacper Pempe / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KATOWICE (Dagbladet): Over et døgn på overtid ble de 197 landene representert på klimatoppmøtet i Katowice i Polen nettopp enige, etter to uker med knallharde forhandlinger.

- Vi har tatt et stort steg mot å nå ambisjonen i Parisavatalen, en ambisjon som vil gjøre at våre barn og barnebarn kan se at deres foreldre og besteforeldre tok det riktige valget, sa den polske presidenten for klimatoppmøtet, Michal Kurtyka, da han åpnet møtet halv ti i kveld.

- Dette har ikke vært lett, og er i en skjør balanse, sa han.

Siden i går ettermiddag har toppmøtet vært på overtid. Den avgjørende samlingen der alle partene samles er blitt utsatt en rekke ganger siden klokken 04 natt til lørdag.

De siste timene har enkelte utslitte deltakere på klimatoppmøtet sovet i gangene, mens andre har sittet urolig og forsøkt å få tiden til å gå.

- Sist natt var en lang natt, og det har vart hele dagen, Kurtyka.

Elvestuen: - Historisk

- Nå er Parisavtalen fullstendig. Dette er en historisk beslutning, sier en opprømt Ola Elvestuen, klima- og miljøminister, til Dagbladet i Katowice.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer