Enighet for NSB-bussjåfører

Alle NSB-bussjåfører er sikret et lønnstillegg på minst 6580 kroner. Dette er klart etter at arbeidsgiverne og arbeidstakerne ble enige hos Riksmeklingsmannen i ettermiddag. Dermed er streik avverget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært en lang og kronglete prosess for å oppnå enighet. Først var 1500 NSB-bussjåfører i streik, og i etterkant ble partene enige om en ny tariffavtale. Men under uravstemningen ble avtaleutkastet nedstemt og meklingen endte på Riksmeklingsmannens bord nok en gang.

I ettermiddag kom partene, LO Stat og YS Stat mot NAVO (Norges arbeidsgiverforening for virksomheter med offentlig tilknytning) og NSB biltrafikk med datterselskaper, fram til et meklingsforslag.

Overgangsordning

- Partene har godtatt et meklingsforslag som inneholder et tillegg med overgangsordninger i tilknytning til det tidligere fremlagte forslaget som ble nedstemt ved uravstemning. Partene er enige om en overgangsordning som skal gjøres gjeldende for NSB Biltrafikk A/S (morselskapet) i forbindelse med opprettelse av ny felles konsernoverenskomst, opplyser Riksmeklingsmannen.

Ingen bussjåfører skal få et mindre tillegg enn 6580 kroner. Bussjåfører som pr. 30. april hadde statens lønnstrinn 20 sikres et varig personlig tillegg på 2366 kroner, som inngår ved beregning av individuelt garantitillegg.