Dagbladets kilder:

Enighet: Gir studentene én milliard

Studentene får økt stipend. Også Husbanken får utvidede rammer, og kommunene gis fem milliarder.

STUDENTENE FÅR MER: Rundt én milliard gis i økte stipender til norske studenter gjennom den nyeste krisepakka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STUDENTENE FÅR MER: Rundt én milliard gis i økte stipender til norske studenter gjennom den nyeste krisepakka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet får opplyst fra kilder at regjeringen og Sp, Arbeiderpartiet, Frp og SV i natt ble enige om vilkårene for den tredje krisepakka.

Forhandlingene ble avsluttet rundt klokka 0145 i natt.

Dagbladet får opplyst at krisepakka vil sikre at kommunene får fem milliarder i ekstrabevilgninger. Det er nå varslet pressekonferanse ved lunsjtider for å presentere innholdet i pakka. Dette kan likevel bli flyttet fram i tid.

Det var TV 2 som først meldte om enigheten i natt.

Studentmilliard som stipend

Regjeringens krisepakke til studenter er omtalt som ei drittpakke, ettersom den «bare» gir studenter mulighet til å låne mer penger fra Lånekassa.

Dagbladet får også bekreftet at opposisjonen har forhandlet fram rundt én milliard kroner ekstra til norske studenter. Pengene skal deles ut som stipend, etter hva Dagbladet forstår.

Firerbande med industristøtte

Flere nordmenn får også rett til bostøtte gjennom den tredje krisepakka, sier kilder.

Det er Ap, Frp, Sp og SV som har funnet en enighet sammen med regjeringspartiene. Slik Dagbladet meldte i går, kommer det også industritiltak i den nye krisepakka.

- Vi har fått gjennom mye på industrien, bekrefter Frp's Sylvi Listhaug til NRK radio tirsdag morgen.

De fire partiene har også funnet enighet ved de to andre krisepakkene, men Listhaug avviser at samarbeidet blir varig.

CORONAKRISA: Ap-leder Jonas Gahr Støre advarer mot å bruke kriseloven til å løse vanskelige situasjoner. Video: Delebekk og Suvatne / Dagbladet TV Vis mer

Økte lånerammer

Og Dagbladet får bekreftet at Husbankens lånerammer skal økes med midlertidig med fem milliarder kroner for å sikre flere tilgang til startlån.

Dagbladet er kjent med at det har vært stor avstand mellom regjeringens opprinnelige forslag til tredje krisepakke og opposisjonens krav til pengebruk.

I flere dager har politikerne på Stortinget forberedt seg på lange dragkamper om krisepakka. Flere har gitt uttrykk for en irritasjon over manglende pengebruk fra regjeringens side.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer