Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Enighet i asylforhandlingene

Mellom regjeringspartiene og samarbeidspartiene, ifølge Dagsavisen.

ENIGHET: Det er enighet i asylforhandlingene mellom regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet, og samarbeidspartiene Kristelig Folkeparti og Venstre, ifølge Dagsavisen.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ENIGHET: Det er enighet i asylforhandlingene mellom regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet, og samarbeidspartiene Kristelig Folkeparti og Venstre, ifølge Dagsavisen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er enighet i asylforhandlingene mellom regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet, og samarbeidspartiene Kristelig Folkeparti og Venstre, etter det Dagsavisen erfarer.

Forhandlerne skal i dag legge fram en avtaletekst som stortingsgruppene skal ta stilling til. Torsdag kveld skal partene møtes ved 18-tiden, og deretter presenterer de enigheten før 21-nyhetene på TV, skriver avisen.

Innvandringspolitikk er et felt hvor avstanden mellom Venstre og KrF på den ene siden, og Frp på den andre siden, er størst. Ifølge avisen har både Frp og de to sentrumspartiene måttet gi etter. Avisen skriver at det blir både innstramminger og oppmykninger i norsk innvandringspolitikk.

Asylbarna skal sikres en engangsløsning, og det skal dessuten innføres en varig ordning som gjør at barnefaglig skjønn skal tas med i vurderingen når asylsøknader skal behandles.

Det blir lagt til rette for flere lukkede mottak som kan opprettes ved behov, og Trandum utlendingsinternat skal utvides. Det blir innført 24-årsaldersgrense for familieetablering, og underholdningskravet i familiegjenforeningssaker skal heves. Samtidig skal det brukes mer skjønn i vurderinger av søkernes inntektsevne.

Avtalen innebærer videre at Norge skal sortere kvoteflyktninger og åpne døren for de som har størst sjanse for å bli godt integrert. Samtidig skal reglene for å gi konvertitter og homofile asyl harmoniseres mer med EUs regler, og også følge retningslinjene fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

(NTB)

Hele Norges coronakart